LOVA DO KROVA

Evo koliko je Dinamo ove sezone već zaradio milijuna eura od nastupa u Europi, a sada je jasno da tu neće stati

25.11.2021 u 21:18

Bionic
Reading

Zagrebački Dinamo remijem protiv Genka 1:1 osigurao je još jedno 'europsko proljeće', ali će tek nakon posljednjeg kola biti poznato hoće li 'Modri' nastaviti svoj europski put u Europskoj ligi ili sele u Konferencijsku ligu. No, zato su gledajući ukupno europsku sezonu jako dobro zaradili

Usprkos tome što Dinamo ove sezone nije uspio izboriti plasman u Ligu prvaka, jer ih je u play-offu iznenadio moldavski Šerif, čini se da će zarada u Europskoj ligi biti jako dobra.

Plasmanom u play-off Lige prvaka Dinamo je zaradio od Uefe pet milijuna eura, a novih 3,6 milijuna dobili su za plasman u jednu od skupina Europske lige.

Uz to su dobili dodatnih 3,7 milijuna eura zbog koeficijent tj. po rankingu u Europskoj ligi. To je već ukupno više od 12 milijuna eura…

Od prije je poznato kako za svaki osvojeni bod u skupini Dinamo ima od Uefe honorar od 210 tisuća eura, a pobjeda donosi 630 tisuća eura.

Do utakmice protiv Genka, koja se pokazala ključnom kako bi barem osigurali 'europsko proljeće', ukupna zarada približila se iznosu od gotovo 15 milijuna eura. Remijem protiv Genka Modri su zaradili još 210 tisuća eura

Ali, to nije sve. Uz malo sreće, ako završe kao drugi u skupini, Dinamo će od Uefe dobiti još 550.000 eura uz poseban bonus za ulazak u nokaut-fazu natjecanja od okruglih pola milijuna eura.

A za takav rasplet Dinamu u zadnjem kolu Europske lige, koje se igra 9. prosinca, treba barem bod kod West Hama u Londonu ili se (ako izgubi) nadati da Genk kod kuće neće pobijediti bečki Rapid.

Dodajmo kako je spomenuta zarada izračun samo od honorara Uefe, a nema sumnje kako su čelni ljudi kluba dobro zaradili od TV oprava te od reklama na dresovima te na stadionu.

  • +66
Dinamo - Genk, 5. kolo Europske lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL