GASOL ĆE GA UPAMTITI

Evo kako u NBA-u igra bivši igrač Cedevite: On je bosanska zvijer!

02.01.2015 u 14:32

Bionic
Reading

Bivši košarkaš zagrebačke Cedevite Jusuf Nurkić u posljednje dvije utakmice oduševio je navijače NBA momčadi Denver Nuggets. Nisu slučajno čelni ljudi kluba iz Kolorada odlučili isplatiti više od milijun dolara za usluge ovog nadarenog centra

Dan prije Stare godine protiv LA Lakersa ostvario je učinak od 16 koševa, 8 skokova i 2 blokade za 27 minuta, a dva dana kasnije na Novu je godinu protiv Chicago Bullsa ostvario i svoj prvi double-double učinak sa 10 koševa i 10 skokova, a uz to je imao tri blokade u 21 minutu.

Na utakmici protiv Bullsa - koju je Denver izgubio 107:101 - u nekoliko se navrata 125 kg teški Nurkić našao u igri jedan na jedan sa Španjolcem Pauom Gasolom kojeg je dva puta atraktivno blokirao.

'On je bosanska zvijer! Danas je Nurkić jako aktivan i dobro se nosi s gasolom', kazali su TV komentatori nakon nekoliko dobrih poteza ovog 213 cm visokog centra.

Međutim, ova sjajna partija Nurkića zamalo je završila na vrlo ružan način jer ga je u nekoliko sekundi prije utakmice pri pokušaju zakucavanja na pod oborio Taj Gibson povukavši ga za lijevu ruku. Iako se u prvi tren činilo kako je nezgodno pao 20-godišnji BiH reprezentativac podigao se s parketa i nakon što je zabio prvo slobodno bacanje pri zaostatku njegove momčadi od tri koša pokušao je namjerno promašiti, ali lopta ga nije poslušala. Ušla je od ploče u koš, a Nurkić je uz osmijeh napustio teren u Chicagu.


Nema sumnje kako su u Cedeviti, koja je dobila više od milijun dolara odštete (dio plaća sam Nurkić) itekako ponosni na ovako dobre igre njihova bivšeg igrača. Tko zna dokud bi Cedevita stigla u Euroligi ove sezone da je 213 cm visoki Nurkić ostao barem još jednu sezonu. S njime u sastavu treneru Jasminu Repeši bilo bi puno lakše u svakom pogledu. Ali Nurkić je, nakon što je bio 16. izbor u prvoj rundi NBA drafta, želio što prije ostvariti dječački san.

U videoprilogu izvučene su sve Nurkićeve akcije.