JADRANSKI DERBI

Evo gdje možete gledati sudar žestokih rivala Hajduka i Rijeke!

24.04.2016 u 09:30

Bionic
Reading

U nedjeljnom dvoboju 33. kola MAXtv Prve lige na Poljudu Hajduk dočekuje Rijeku (15 sati, MAXtv, Arenasport). Domaćin je osigurao treću poziciju no želi prekinuti crni niz protiv gostiju koji su još u igri za naslov prvaka, ali moraju slaviti

Splićani 14 utakmica ne znaju za pobjedu protiv Rijeke. Trenutno su u solidnoj formi te sedam kola nisu primili pogodak, no u napadačkom dijelu će morati pokazati puno više. Rijeka se mora pomiriti kako će i ovu sezonu završiti kao druga.

Hajduk je protiv Lokomotive i teoretski osigurao treće mjesto pa u preostala četiri kola može početi s pripremom za sljedeću sezonu. Doduše bilo bi lijepo pobijediti Rijeku i tako prekinuti niz od 14 utakmica bez slavlja u međusobnim susretima. No za tako nešto će morati pokazati puno više u igri prema naprijed nego li u tri navrata ove sezone. Podsjetimo, na Poljudu se Hajduk otvorio pa bio kažnjen iz brzih protunapada. Na Rujevici je oba puta igrao previše 'ziheraški' bez obzira na činjenicu da su dobar dio tih utakmica imali igrača više.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Bez obzira što je Hajduk u zadnja dva domaća dvoboja uvjerljivo slavio, napadačka igra je i dalje njihov ogromni problem. Veliki broj utječe na kvalitetu igre u kojoj se prave prilike broje na kapaljku. S obzirom da ni danas nema Vlašića, Bencuna i Veleza te da je Ohanda spreman za svega nekoliko minuta; problemi bi se mogli nastaviti.

'Puno je igrača na koje ne možemo računati. Juranović ima kartone, dosta je i ozlijeđenih. Nadam se kako ćemo uspjeti premostiti te prepreke', rekao je domaći trener Burić koji ne stavlja preveliki pritisak na svoje igrače:

'Ako provedemo 'match plan' biti će dobro. Ne vraćamo se na tradiciju, već gledamo pred sebe. Rijeka ima kvalitetnu momčad i čeka nas neizvjesna utakmica. Nadam se kako se nismo previše potrošili u srijedu.'

U odnosu na Lokomotivu otpali su Juranović i Nižić, umjesto njih će zaigrati Maloku i Velazquuz, dok bi sve drugo trebalo ostati isto.

Nakon jučerašnjeg slavlja Dinama, sasvim je jasno kako će Rijeka i ovu sezonu završiti kao druga. Nije neuspjeh, ali čini se da su jeftino prokockali priliku da zakompliciraju Dinamu život. Ostaje vidjeti kako će njihovi igrači reagirati u situaciji bez rezultatskog imperativa te hoće li pronaći dovoljno motiva da odigraju na razini svojih mogućnosti. Doduše, motiv protiv Hajduka kod njih nikada nije bio sporan...

'Jadranski derbiji uvijek su izazovni. Čeka nas ekipa puna optimizma. Za mene je uvijek veliki motiv igrati na Poljudu. Jadranski derbi sam po sebi je možda najvažnija utakmica za ljude iz ovog kraja. Velika je želja da nastavimo pozitivan niz protiv Hajduka. Poljud je uvijek izazov i teren koji te mora povući', potvrdio je trener Kek našu raniju tvrdnju o motivu.

Doznajemo kako je kod Rijeke upitan ofenzivac Matei što bi moglo dovesti do određenih problema. Naime, Kek nije baš volja često mijenjati sustav i rotirati igrače, pa će biti zanimljivo vidjeti na koji način će riješiti ovu situaciju. Prirodnije bi bilo da Bezjak preseli na krilo, a Balaj u vrh napada, no teško da će se Kek odreći hitrine koju bi izgubio s Balajom i vrhu. Prije će bočni igrač Vešović na krilo.

Rijeci igra samo pobjeda da zadrže kakve takve izglede na naslovom, no čini se kako će ih više motivirati rivalstvo s Hajdukom. Ako ništa drugo da nastave nabijati kompleks Splićanima.