2. kolo Europske lige

Evo gdje možete gledati okršaj Anderlechta i Dinama; trener pod pritiskom zbog navijača

04.10.2018 u 10:03

Bionic
Reading

Hrvatski prvak Dinamo u drugom kolu Europske lige u Bruxellesu gostuje kod Anderlechta (Arenasport 3, 18:55) koji je u velikoj krizi. Idealna je to prilika da momčad koju vodi Nenad Bjelica upiše nova tri boda

Nakon velike pobjede u Zagrebu, kada je u prvom kolu Europske lige na Maksimiru poražen turski Fenerbahče 4:1, stručni stožer i igrači Dinama na gostovanju kod Anderlechta imaju veliku priliku upisati nova tri boda i tako doći u sjajnu poziciju da napokon, nakon dugih 49 godina, klub iz Maksimira dočeka proljeće u Europi.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama u skupini, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

No, usprkos činjenici da je Anderlecht u velikoj krizi jasno je kako će im utakmica protiv Dinama biti idealna prilika da se iskupe za nekoliko čudnih poraza (drugoligaš u kup ih je šokirao!). Ukratko, Anderlecht je u posljednjih pet utakmica doživio tri poraza i jedan remi. U prvom kolu Europske lige izgubio je sa 0:1 na gostovanju kod Spartaka iz Trnave…

Tijekom ljeta doveli su od novi igrača hrvatskog napadača Santinija, zatim stopere Sanneha, Vranješa i Milića, beka Cobbaulta, veznjake Makarenka i Saiefa, te krila Adžića, Abazaja i Bakkalija.

  • +23
Hajduk - Dinamo, 9. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

No, čini se kako trener Vanhaezebrouck nije uspio uigrati nove igrače i sve se više govori o njegovoj smjeni. Dakle, momčad i trener su pod ogromnim pritiskom i poraz od Dinama vjerojatno bi značio kraj za trenera Vanhaezebroucka. Navijači Anderlechta su mu jasno poručili kako mora otići ako opet izgubi…

'Sami smo se doveli u probleme i na nama je da protiv Dinama budemo bolji. Očekujem tešku utakmicu jer je Dinamo momčad koja je naviknuta na igranje utakmica Europske lige i Lige prvaka. Ušli su dobro u natjecanje i prije ove utakmice ne osjećaju nikakav pritisak. Oni će biti sretni i s bodom, a mi moramo pobijediti. Naš je problem efikasnost, no puno smo radili na tome. Razgovarati ću s vođama navijača jer svi imamo isti cilj, želimo gledati dobar nogomet i najbolji mogući Anderlecht. Moramo podržavati jedni druge', kazao je Vanhaezebrouck kojeg bi posla mogao spasiti hrvatski reprezentativac Ivan Santini koji je u dosadašnjih devet prvenstvenih nastupa za Anderlecht postigao čak osam golova.

S druge strane trener zagrebačke momčadi Nenad Bjelica nakon ne baš sjajne igre u derbiju protibv Hajduka (0:0), te uoči gostovanja kod Anderlechta, rekao je:

'O dobrim i lošim stranama Anderlechta ne bih, no radi se o kvalitetnoj momčadi, instituciji belgijskog nogometa, s dobrim igračima ali koja nije u najboljem momentu. Nakon što su ljetos doveli puno novih igrača adaptacija im nije laka. Da li su mogli bolje dosad...o tome ne bih, vrijeme će pokazati', kazao je Bjelica koji je nekoliko riječi posvetio i pobjedi 4:1 protiv Fenerbahčea.

'Ta naša pobjeda protiv Fenerbahčea i poraz Anderlechta u Slovačkoj bili su iznenađenje. Anderlecht je, međutim, zajedno s Fenerbahčeom i dalje favorit za prvo mjesto u skupini. Oni su favorit po svemu, svojoj tradiciji, igračima koje imaju', kratko i jasno rekao je Bjelica.

Za kraj je poručio onima koji ovu utakmicu vide možda i ključnom. Naime, Dinamo je posljednji put u europskim kupovima igrao na proljeće 1970. godine:

'Mislim da u četvrtak nije odlučujuća utakmica, ona još uvijek ne garantira ništa. Svaka će biti ključna, fokusirani smo samo na ovu pred nama. Imamo dobre šanse, vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat. Ali kažem, što se bodova tiče niti sva tri nam ne jamče prolaz dalje', dodao je Bjelica.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama u skupini, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Raspored svih utakmica Dinama u skupini D Europske lige (Arenasport):

  • 20. rujna: Dinamo - Fenerbahče 4:1
  • 4. listopada: Anderlecht - Dinamo
  • 25. listopada: Spartak - Dinamo
  • 8. studenog: Dinamo - Spartak
  • 29. studenog: Fenerbahče - Dinamo
  • 13. prosinca: Dinamo - Anderlecht
  • +12
Odlazak igrača Dinama u Bruxelles na utakmicu s Anderlechtom Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX