ht prva liga - 27. kolo

Evo gdje možete gledati najveći hrvatski derbi, ogled Hajduka i Dinama

03.04.2019 u 08:31

Bionic
Reading

Pred nama je derbi Hajduka i Dinama. Dinamo je praktički osigurao novi naslov prvaka, Hajduk je u zaostatku od 24 boda, ali kada je derbi u pitanju - nema jednostavnih odgovora. Domaćini će na prepunom Poljudu, od 19 sati (Arenasport 3, MAXtv), pokušati nastaviti seriju pobjeda pod trenerom Oreščaninom, a 'modri' žele dokazati da im s ispadanjem od Benfice nije pala motivacija

Hajduk bilježi odlične rezultate otkako je na klupu stigao Siniša Oreščanin, te veliki derbi s Dinamom čeka na diobi četvrte pozicije s Osijekom i nizom od četiri uzastopne pobjede. U posljednjih je 15 prvenstvenih utakmica Hajduk je upisao tek jedan poraz, upravo protiv Dinama na Maksimiru zahvaljujući golu Kadziora početkom drugog poluvremena.

Novi izlazak na europsku scenu više nije nemoguća misija za Hajduk, no Oreščanin i njegovi igrači morati će potvrditi ambicije tijekom travnja koji im donosi direktne okršaje s rivalima iz gornjeg dijela tablice. Nakon derbija s Dinamom momčad Hajduka do kraja mjeseca čekaju velika iskušenja u susretima s Osijekom, Lokomotivom, Rijekom i Goricom.

>> Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u

Oreščanin vjeruje da njegova momčad može parirati Dinamu:

'Dinamo je ove sezone izbalansiran i približio se europskim mjerilima. Uhvatili su srednju klasu europskog nogometa, a za to je najzaslužniji Bjelica koji ima punu kontrolu nad svlačionicom što prije nije bio slučaj u Dinamu. Na Poljudu nitko nije favorit, a ja vjerujem u svoj rad i svoju momčad. Iznenađenja bi moglo biti, no život ide dalje i nakon Dinama. Idemo utakmicu po utakmicu. Shvaćamo derbi kao dobar test da vidimo gdje smo sa zahtjevima približavanja Europi. Ta će nam utakmica biti pokazatelj gdje smo, što smo i kako trebamo dalje'.

  • +19
Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Hajdukov trener ima slatke brige prilikom sastavljanja početne jedanaestorke budući da je prilikom najave susreta rekao kako su svi u kadru osim Vučura, dok je nastup Tahiraja pod znakom upitnika.

Dinamo je na odličnom putu da uskoro i matematički stigne do potvrde osvajanja novog naslova prvaka Hrvatske. Dominacija momčadi koju vodi Nenad Bjelica je nevjerojatna, pogotovo kada se zna da je zbog europskih iskušenja u prvenstvenim utakmicama uglavnom odmarao najbolje igrače.

Dinamo trenutno ima velikih 14 bodova prednosti pred prvim pratiteljem Rijekom, dok je distanca između Bjeličine i Oreščaninove momčadi nevjerojatna 24 boda. Nakon ispadanja iz Europske lige momčad Dinama očito ima problema s motivacijom budući da nije brilijirala u minimalnim pobjedama nad Goricom i Interom, a ta izdanja poprilično su naljutila trenera Bjelicu koji traži od svojih igrača maksimalan angažman do kraja sezone.

Bjelica želi sva tri boda u Splitu:

'Imamo još jako puno utakmica do kraja sezone i u sve želimo ući s maksimalnim zalaganjem. Ukoliko bude tako, imamo sve preduvjete za pobjedu. Hajduk uvijek hoće pobijediti Dinamo i Dinamo uvijek želi pobijediti Hajduk, zato je za nas ova utakmica važna. Hajduk odlično izgleda. Od dolaska trenera Oreščanina igraju bolje, a bolji su im i rezultati. Mi vjerujemo u sebe i svoju kvalitetu, te vjerujemo da možemo biti bolji od njih. Odlazimo u Split dati sve od sebe, pružiti dobru predstavu, te se vratiti u Zagreb s tri boda'.

Prilikom najave susreta Bjelica je rekao kako nema novih problema s izostancima, te da se u konkurenciju za nastup vraćaju igrači koji su zbog suspenzije morali propustiti utakmicu protiv Intera.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE

Hrvatska 1. liga
GoricaLokomotiva0:2
RijekaSlaven Belupo2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb26214167
2.Rijeka27158453
3.Lokomotiva27128744
4.Osijek26127743
5.Hajduk261110543
6.Gorica271161039
7.Slaven Belupo274131025
8.Inter Zaprešić26731624
9.Istra 196126451717
10.Rudeš2614217
Sljedeće utakmice
3.4.Inter ZaprešićOsijek
3.4.HajdukDinamo Zagreb
4.4.RudešIstra 1961
6.4.Inter ZaprešićLokomotiva
6.4.GoricaRijeka