osmina finala el

Evo gdje možete gledati možda i povijesnu utakmicu Dinama, bez Mamića na klupi; Mourinho priznao da će Tottenhamu biti teško, a u Zagreb nije došao i jako važan igrač

18.03.2021 u 09:53

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama u četvrtak (18.55 sati, Arenasport 3, MAXtv) igraju uzvratnu utakmicu Europske lige u kojoj love zaostatak od dva gola za Tottenhamom (2:0) kada je dvostruki strijelac bio Harry Kane

U posljednje tri sezone zagrebački Dinamo stigao je do osmine finala Europske lige što je ogroman uspjeh. Prokletstvo je nakon 49 godina – koliko je Dinamo čekao na 'europsko proljeće' – razbio trener Nenad Bjelica.

Isti podvig napravio je trener i sportski direktor Zoran Mamić kojeg ždrijeb nije 'pomazio' jer Dinamo je izvukao moćni engleski Tottenham.

  • +44
Tottenham Hotspur - NK Dinamo, osmina finala Europske lige 2020./'21.; 11.3.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Adam Davy/PIXSELL

U prvoj utakmici u Londonu Tottenham je slavio 2:0 i jasno je kako je pred igračima Dinama jako težak zadatak. A momčad je dodatno uzdrmao i nagli odlazak iz kluba trenera i sportskog direktora Zorana Mamića, kojem je potvrđena zatvorska kazna u trajanju od četiri godine i osam mjeseci. Na njegovo mjesto postavljen je Damir Krznar, koji je bio pomoćni trener, a uoči uzvrata na praznom Maksimiru rekao je:

'Vratili smo se iz Londona, imamo velik zaostatak, ali vjerujemo da nije nenadoknadiv. U novoj utakmici na Maksimiru moramo dati svoj maksimum i pokušati iznenaditi Tottenham, doći do rezultata koji bi nas zadovoljio, a nas zadovoljava samo prolaz', rekao je Damir Krznar koji ima priliku izboriti povijesni plasman u četvrtfinale Europske lige. Te uz to dodatno napuniti blagajnu Dinama. Proscjenjuje se kako je dosad Dinama zaradio od honorara Uefe (bonusi, osvojeni bodovi, prolaz dalje…) oko 20 milijuna eura, a prolaz među osam najboljih donosi im osim novog milijunskog bonusa, a uz to i raste vrijednost igrača kao što su Petković, Majer, Oršić i drugi za koje se raspituju europski velikani.

CJENIK NAGRADA U EUROPSKOJ LIGI

  • Ulazak u skupinu - 2,92 mil. €
  • Pobjeda u skupini - 570.000 €
  • Bod u skupini - 190.000 €
  • Pobjednik skupine - milijun €
  • Drugoplasirani - 500.000 €
  • Plasman u šesnaestinu finala - 500.000 €
  • Plasman u osminu finala - 1,1 mil. €
  • Plasman u četvrtfinale - 1,5 mil. €
  • Plasman u polufinale - 2,4 mil. €
  • Plasman u finale - 4,5 mil. €
  • Osvajanje Europske lige - 8,5 mil. €

Mnogi analitičari se slažu kako Dinamo nema velike izglede, ali puno puta se u povijesti pokazalo kako takva prednost nije nenadoknadiva.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Nema promjena, ta utakmica se sprema već dva tjedna. Sve smo već napravili, nema nikakvih taktičkih promjena. Predstoji još jedan završni trening. Ja sam dio Mamićeva stožera, zajedno smo 7,8 godina, tu nekih praznina neće biti, ako će i biti to ćemo prebroditi. Veliki je gubitak što nema Zorana Mamića, ali što je, tu je. Moramo se snalaziti u svim situacijama. Sportski je nadati se i nadamo se da možemo napraviti iznenađenje', dodao je Krznar koji neće moći računati na Gvardiola i Moharramija.

Harry Kane 1:0 Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Uoči polaska u Zagreb trener Tottenhama Jose Mourinho kratko je rekao:

'Ne mislim da je ovo tako veliko vodstvo. Osjećam da je utakmica otvorena, ne mislim da je gotovo. Ovo će biti teško. Prići ćemo utakmici na način da razmišljamo da imamo to za odigrati i ostvariti pozitivan rezultat. Ako izgubimo 1:0 ili 2:1, čak i 3:1, bit će nam dosta. Ali, ako se kvalificiramo u četvrtfinale s porazom, neću biti sretan. Nastojat ću da moji igrači tako razmišljaju. Ne idemo se braniti, idemo u Zagreb pobijediti', kazao je Jose Mourinho koji je potvrdio kako jedan od najboljih igrača 'spursa' Heung-min Son neće putovati u Zagreb. Korejski reprezentativac se lakše ozlijedio u 20. minuti gradskog derbija protiv Arsenala pa nisu željeli riskirati. To je svakako dobra vijest za Dinama jer Son je bio uz Kanea najbolji igrač Tottenhama u prvoj utakmici koji je svojom trkom namučio obrambene igrače 'modrih.'

Za kraj se dotakao i dvostrukog strijelca iz prve utakmice Harryja Kanea:

'Utakmica je otvorena i važna. Harry će igrati', kratko je rekao Mourinho.

Harry Kane 2:0 Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal