dvostruki program

Evo gdje možete gledati jubilarni 100. Jadranski derbi Rijeke i Hajduka u HT Prvoj ligi; oba kluba imaju po 35 pobjeda!

21.11.2021 u 10:34

Bionic
Reading

U nedjelju će biti kompletirano 16. kolo HT Prve lige, Gorica dočekuje Lokomotive (15), a Rijeka je domaćin Hajduku (17.30)

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Gorica – Lokomotiva (15, Arenasport 3)

Više od dva tjedna nakon pobjede u Koprivnici protiv Slaven Belupa (2:1), Gorica se vraća prvenstvenim izazovima. U 16. kolu HT Prve lige na Gradski stadion stiže NK Lokomotiva, koja s istim brojem bodova kao i Gorica (21) drži peto mjesto na tablici.

'Lokomotiva je jako dobra momčad, puna mladosti koja ima kvalitetu. Riječ je o momčadi koja je agresivna, teži nadigravanju i očekuje nas zaista zahtjevan zadatak. Međutim, mi imamo svoju kvalitetu i vjerujemo da ćemo pružiti dobru igru i pobijediti', kazao je trener Krunoslav Rendulić u najavi nadolazećeg dvoboja.

U Lokomotivi su također optimistični…

'Imali smo vikend stanku, odigrali smo kvalitetnu prijateljsku utakmicu, iskoristili smo pauzu za dodatno uigravanje i provođenje nekih ideja na teren. Gorica je, kao što i govori tablica, jak protivnik i maksimalno ga respektiramo. Tradicionalno odigravamo jako atraktivne utakmice, ne dvojim da će tako biti i u idućem susretu. Imamo kvalitetu za vratiti se iz Gorice s bodovima, i napraviti ćemo sve da bi to i ostvarili', izjavio je gostujući trener Silvijo Čabraja.

  • +6
NK Slaven Belupo - NK Gorica, 15. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Rijeka – Hajduk (17.30, Arenasport 3)

Nogometaši Rijeke i Hajduka u nedjelju će odmjeriti snage u 100. međusobnom ogledu dvaju klubova od hrvatske samostalnosti. Jadranski derbi uvijek nosi posebnu draž, a ovaj ogled nosi važne bodove u borbi za vrh ljestvice.

I Rijeka i Hajduk uoči ovog ogleda imaju 14 odigranih susreta, a Rijeka trenutno ima šest bodova više i drži prvo mjesto na ljestvici.

U dosad 99 odigranih utakmica Rijeka i Hajduk upisali su 35 pobjeda, 29 ogleda okončano je remijem. Rijeka je postigla 127, a Hajduk 128 golova. Gledajući ukupnu povijest Jadranskih derbija to će biti 163. Jadranski derbi.

Uzimajući u obzir prvenstvene pobjede bit će to 91. ogled dvaju klubova od hrvatske samostalnosti, Rijeka je ubilježila 32, Hajduk 34 pobjede, a 24 ogleda završeno je remijem.

  • +10
Hajduk - Hrvatski dragovoljac (15. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX

'Jadranski derbi je posebna utakmica, osjeti se posebno ozračje u gradu. Ispred nas je bitna utakmica, ali nikako ključna. Jedna od utakmica u nizu, trenutno smo na vrhu, cilj je i tu ostati. Stanje u ekipi je odlično, svi s nestrpljenjem čekaju da utakmica počne', rekao je trener Rijeke Goran Tomić.

Riječki napad predvodit će Josip Drmić, trenutno vodeći strijelac HT Prve lige.

'Jedna važna utakmica, derbi je uvijek nešto posebno. Osjeti se to u svlačionici, gradu, među ljudima. Spremni smo i jedva čekamo da počne, želimo pobijediti', izjavio je Josip Drmić.

U svojoj posljednjoj utakmici Hajduk je svladao Hrvatski dragovoljac na Poljudu rezultatom 2:0, a bio je to ujedno i premijerni nastup trenera Dambrauskasa na klupi splitske momčadi.

Rijeka je posljednji susret odigrala u subotu kada su u zaostaloj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa rezultatom 6:0 svladali Oriolik. Prethodno je momčad trenera Gorana Tomića u prvenstvenom dvoboju s 1:0 pobijedila Šibenik u gostima na Šubićevcu.

  • +7
Šibenik - Rijeka, 15. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

'Igramo protiv ekipe koja je vrlo organizirana, trenutno se nalazi na vrhu tablice s najvećim brojem bodova, a uz to su postigli najviše pogodaka. Dosta smo ih analizirali i imam ideju kako bih želio da moja momčad igra. Atmosfera je jako dobra, igrači dobro reagiraju i vjerujem da možemo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu protiv Rijeke. Igrači mi pokušavaju pomoći, jako su inteligentni i karakterni. Idemo u Rijeku s ambicijom i to moramo prezentirati na terenu', između ostalog je istaknuo trener Hajduka Valdas Dambrauskas.