petak, 2o sati

Evo gdje možete gledati derbi između Dinama i Rijeke koja u Zagreb dolazi u velikoj krizi; Čačić je oprezan, ali…

02.09.2022 u 10:10

Bionic
Reading

Hrvatski prvak Dinamo u petak od 20 sati (MAXSport 1, MAXtv) u 8. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru dočekuje Rijeku koja je u velikoj krizi

Dok nogometaši Dinama uživaju status kluba koji će ove sezone igrati elitnu Ligu prvaka, koju započinju u utorak 6. rujna kada na Maksimir dolazi Chelsea, nogometaši Rijeke su u velikoj krizi. Nakon šest odigranih utakmica Rijeka ima tek jednu pobjedu uz dva remija i tri poraza.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

No, u Dinamu su svejedno oprezni:

'Nova utakmica, novi podražaj i nova obveza. Rijeka je krenula skromno, ali to je momčad koja će se dizati s vremenom. Promijenili su dosta igrača, a i već drugog trenera. Rijeka će se dizati, to je sigurno. Čeka nas zahtjevna utakmica, u takvim situacijama Rijeka je uvijek znala biti neugodna', kazao je trener Dinama Ante Čačić.

Njegov kolega na klupi Rijeke Fausto Budicin našao se u teškoj poziciji jer je tek nedavno preuzeo momčad:

'Ne znam od kuda početi... Možemo samo o utakmici, ali i o drugim temama. Dinamo je dominantan u HNL-u, ne treba trošiti riječi o njima. Ako želimo pozitivan rezultat, moramo dati gol. Isto tako, moramo primiti gol manje. Prevedeno, moramo biti kompaktni kad nemamo loptu uz jasan plan kako ćemo iskoristiti neke nedostatke kod Dinama', kazao je Budicin uoči derbija s Dinamom koji se igra na Maksimiru u petak, 2. rujna, od 20 sati (MAXSport 1, MAXtv).

Stoga je jasno kako će nogometaši Rijeke pokušati izvući pozitivan rezultat i samim time iz krize.

'Rješavat ćemo to do utakmice, a ljepota nogometa je da ti je svaka nova utakmica jedna prilika, nama prilika za iskupljenje. Situacija u kojoj se nalazimo je na našu sramotu i to ne zaslužuje ni predsjednik ni navijači. Rezultat je bitan, ali u tom kontekstu nije najbitniji. Najvažnije je da na teren istrči prava klapa sportaša koji će igrati s 11 igrača u fazi obrane, kao i u fazi napada. Nisu to floskule, već neki nogometni postulati koji daju rezultat ako se ispune', dodao je Budicin koji je svjestan da je samo privremeno rješenje na klupi Rijeke koja za pobjedu u domaćoj ligi ne zna još od 1. kola i pobjede u kod Šibenika 16. srpnja.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +9
Rijeka - Varaždin (7. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj
Standings provided by SofaScore LiveScore