HT PRVA LIGA

Evo gdje možete gledati današnje gostovanje Dinama koji može teoretski potvrditi novu titulu

19.04.2019 u 11:14

Bionic
Reading

U 30. kolu Hrvatski Telekom Prve lige Dinamo gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa (19 sati, Arenasport 3). Gosti mogu i teoretski potvrditi naslov prvaka

U posljednjih je devet kola momčad Slavena upisala čak šest poraza, a pobijedila je samo posljednjeplasirani Rudeš pred svojim navijačima i to tijesno unatoč činjenici da su gosti gotovo cijelu tu utakmicu igrali s igračem manje.

U posljednjim utakmicama obrana Slavena djeluje očajno, što potvrđuju tri primljena pogotka od Istre, te čak četiri od Gorice u prošlom kolu. To definitivno nije dobar znak za Slaven pred dolaskom najjače momčadi lige u Koprivnicu, no srećom po trenera Sertića njegova momčad unatoč lošoj formi i dalje ima velikih osam bodova prednosti pred devetoplasiranom Istrom.

MAXTV DERBI TJEDNA: Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Sertić je najavio susret s prvenstvenim liderom, a njegove riječi prenosi dvoznak.com:

'Uvijek pred utakmice protiv naših najjačih suparnika govorim kako su za nas najlakše jer u njima nemamo mnogo toga za izgubiti, a s druge strane možemo puno toga dobiti. S obzirom na situaciju s izostancima, mogu reći samo da nam Dinamo dolazi u najnezgodnijem trenutku ali Dinamo s obzirom na njihovu kvalitetu uvijek dolazi u najgorem mogućem trenutku. Oni mogu ovom utakmicom osigurati naslov prvaka, no ja mogu reći da ćemo se mi svim silama potruditi da ih onemogućimo u tome.'

Slaven bez niza važnih igrača čeka susret s Dinamom budući da Sertić zbog suspenzija ne može računati na Mladena, Puclina, Doležala, Delića i Krstanovića, a zbog ozljeda na duže odsutne Bačelić-Grgića i Bogojevića, te Vidovića i Novaka koji proteklog tjedna nisu trenirali punim intenzitetom.

  • +5
HT Prva liga, 29. kolo: Istra - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Golijada Rijeke protiv Intera odgodila je Dinamovu proslavu novog naslova prvaka Hrvatske, no ona je izgledna nakon gostovanja Bjeličine momčadi u Koprivnici. Dinamo ima ogromnih 20 bodova prednosti pred drugoplasiranom Rijekom i sada samo čeka zasluženo slavlje. U posljednjih je 14 kola Dinamo upisao 13 pobjeda i prijateljsku podjelu bodova s Lokomotivom, a dobru formu momčad je potvrdila i prošle subote deklasiravši u Puli nemoćnu Istru.

U utorak Dinamo igra polufinale Kupa s Osijekom i ta je utakmica za Bjelicu definitivno značajnija od prvenstvenog gostovanja kod Slavena, no kvaliteta i širina kadra zagrebačke momčadi definitivno je potvrđena ove sezone za vrijeme boravka Dinama u Europskoj ligi.

Bjelica maksimalno ozbiljno pristupa gostovanju u Koprivnici:

'Mi u svaku utakmicu idemo s istom namjerom, želimo pobjedu. Takvi ćemo biti do kraja prvenstva i uopće ne pomišljamo da bismo u neku utakmicu ušli na drugačiji način. Eventualnom pobjedom smo šest kola prije kraja prvaci, a to je razlog više da odigramo kvalitetnu utakmicu. Imamo velik fond igrača na raspolaganju, igrati će najspremniji. Za Slaven smo se pripremali kao da igramo s Benficom. Dinamo zahtjeva da se na svaku utakmicu ide maksimalno ozbiljno s bilo kojih jedanaest igrača koji istrče na teren. Vjerujem da će odigrati kvalitetno i osvojiti sva tri boda.'

U konkurenciji za nastup kod gostiju neće biti stoper Theophile Catherine, a Bjelica ne računa ni na beka Leovca i napadača Gavranovića koji su ozlijeđeni. Susret sa Slavenom zbog crijevne viroze propustiti će i bek Musa.