BIT ĆE ZANIMLJIVO

Evo gdje možete gledati današnje dvije utakmice HT Prve lige; u akciji su prve dvije momčadi našeg prvenstva

04.12.2021 u 08:58

Bionic
Reading

U subotu su na rasporedu dvije utakmice 18. kola Hrvatski Telekom Prve lige, Gorica dočekuje Osijek (13, Arenasport 3), a Rijeka je domaćin Hrvatskom dragovoljcu (17.05, Arenasport 3)

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Gorica – Osijek (13, Arenasport 3)

Četiri dana nakon prolaska u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, tjedan dana nakon pobjede u gostima kod Hrvatskog dragovoljca, nogometaši Gorice na svom stadionu čekaju vodeći Osijek.

'Protiv Istre smo se energetski dosta istrošili, budući da je utakmica trajala 120 minuta, imamo problema i s izostancima, ali pripremili smo se najbolje što smo mogli. Maksimalno smo se osvježili, upoznati smo sa svim dobrim i lošim stranama, tako da očekujem da ćemo odigrati još jednu dobru partiju i da ćemo dobiti utakmicu', jasan je bio trener Krunoslav Rendulić, koji iznimno respektira sljedećeg protivnika:

  • +8
Gorica - Istra 1961, četvrtfinale Kupa, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Osijek je definitivno jedan od najtežih protivnika u našoj ligi, momčad koja vodi na tablici, koja ti daje jako malo toga, a ono što ti daju moraš iskoristiti. Primili su samo šest golova, to je sastav satkan od puno dobrih pojedinaca, kojeg vodi europski priznat trener... Čeka nas izuzetno zahtjevna utakmica, ali na nama je da damo sve od sebe.'

Nakon infarktne utakmice u SuperSport Hrvatskom kupu, Bijelo-plavi utrku za prvenstvenim bodovima nastavljaju u Velikoj Gorici. Nenad Bjelica i njegov stručni stožer 'krpaju' posljedice 120 minuta u Kupu protiv Slaven Belupa, na raspolaganju neće biti Petra Bočkaja, Karla Bartoleca, Ramona Miereza i Mihaela Žapera, dok su od ranije odsutni Adrian Leon Barišić, Ivica Ivušić i Ante Erceg.

  • +8
Osijek - Slaven Belupo, četvrtfinale SuperSport Kupa, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELLL

'Odradili smo regeneracijski trening poslije utakmice koja je bila zahtjevna u svakom smislu. Igrači su umorni, ali nadam se da će u subotu biti potpuno spremni za utakmicu. Na raspolaganju imam 21 igrača i maksimalno povjerenje u svakog pojedinca koji dobije priliku. Radujemo se da možemo dati priliku za igru svakome pojedincu koji marljivo trenira i čeka svoju priliku', poručio je trener Osijeka Nenad Bjelica.

'Gorica ima trenera kojeg izuzetno poštujem, ostvaruje kvalitetne rezultate. Možda malo više osciliraju nego prošle sezone, ali ušli su u polufinale Hrvatskog kupa, u prvenstvu su ponovo oko pete, šeste pozicije i mislim da su na liniji onoga što su ostvarivali prošle sezone. Imaju kvalitetne pojedince, igraju kvalitetno, pokazali su karakter preokrenuvši utakmici praktički u zadnjoj minuti. Radi se o ozbiljnoj momčadi kojoj se želimo suprotstaviti onako kako se suprotstavljamo svima, s visokim pritiskom, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti.'

Rijeka – Hrvatski dragovoljac (17.05, Arenasport 3)

Rijeka se potrošila u Supersport Kupu protiv Dinama, ali u momčadi vlada fantastično ozračje zbog te pobjede na Maksimiru i ulasku u polufinale. U prvoj utakmici ove sezone ova dva suparnika remizirala su u Kranjčevičevoj (2:2).

'Arhivirali smo pobjedu nad Dinamom, jako bitnu zbog plasmana u polufinale Kupa i samopouzdanja ekipe. Protiv Hrvatskog dragovoljca idemo po pobjedu i ostanak u vrhu. Očekujem od ekipe maksimalan angažman', rekao je Goran Tomić čija je momčad druga u HT Prvoj ligi, s bodom manje od Osijeka.

  • +41
Dinamo - Rijeka, četvrtfinale SuperSport Kupa, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Dragovoljci su u teškoj situaciji, tanak kadar dolazi na naplatu, uvjerljivo su zadnjih sa tek sedam bodova, deveta pozicija (Slaven Belupo) bježi im čak šest bodova, a teško se vaditi na Rujevici.

'Nadamo se umoru Rijeke od Kup susreta, a uz naš pravi pristup možemo odigrati dobru utakmicu i iznenaditi.'

Tako razmišljaju u prvoligašu iz Sigeta koji je ipak apsolutni autsajder.