SuperSport HNL

Evo gdje gledati nova uzbuđenja u SuperSport HNL-u; 'lokosi' dočekuju 'farmaceute', a Varaždin stiže na Rujevicu

27.08.2022 u 10:50

Bionic
Reading

Subota nam donosi dva susreta 7. kola SuperSport HNL-a. Na teren prvo izlaze Lokomotiva i Slaven Belupo (18.55 sati, MAXSport, MAXtv), a potom će snage odmjeriti Rijeka i Varaždin (21.05 sati, MAXSport, MAXtv)

Dvije zanimljive utakmice igraju se danas u 7. kolu SuperSport HNL-a. Lokomotiva nakon dva uzastopna poraza dočekuje zahuktali Slaven Belupo (18.55 sati, MAXSport, MAXtv) koji je nanizao dvije pobjede i dva remija. 'Farmaceuti' su trenutno druga momčad na prvenstvenoj ljestvici. Nakon njih će posrnula Rijeka na Rujevici dočekati Varaždin (21.05 sati, MAXSport, MAXtv). Borba je to za bijeg s dna tablice...

LOKOMOTIVA - SLAVEN BELUPO (18.55 sati, MAXSport, MAXtv)

'Lokosi' su očigledno domaćinska momčad jer su na svom terenu ove sezone dobili Osijek i Rijeku, no povezali su četiri gostujuća poraza - na startu od Dinama, potom od Šibenika te u posljednja dva kola od Gorice i Hajduka. No, Lokomotivu nitko nije nadigrao, da je bilo samo malo više sreće imali bi puno više bodova. A sad im u goste siže drugoplasirana momčad lige, Slaven Belupo.

'O kvaliteti Slaven Belupa trenutno govori pogled na tablici. Znači, trenutno drugoplasirana momčad lige. Igraju vrlo ozbiljan i organiziran nogomet. Zna se tko što radi u ekipi u svih devedeset minuta i to im donosi dobre rezultate', kaže trener 'lokosa' Silvijo Čabraja i dodaje:

'Što se tiče našeg kadra, dobra vijest je povratak u momčad oporavljenog dvojca, Aliyu i Pivarić će konkurirati u kadru. Jedini ozlijeđeni igrač nam je Blaž Bošković, tako da imamo bolje uvjete nego što smo imali prethodno kolo.'

  • +11
SuperSport HNL: Hajduk-Lokomotiva, 21.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic

Slaven Belupo kod Lokomotive u gostima nije slavio još od 2016. godine. Možda je sad najbolji trenutak za rušenje te negativne tradicije.

'Gostujemo u Kranjčevićevoj gdje zaista imamo loš skor, gdje smo dosta gafova radili u posljednje vrijeme, ali ja vjerujem da će sutra biti bolje. Vjerujem da će igrači koji će sutra dobiti priliku odigrati jednu dobru utakmici i pokazati se u dobrom svjetlu. Imamo fantastičnu, radnu i iskrenu atmosferu u svlačionici i na tome temeljimo optimizam', kazao je trener 'farmaceuta' Zoran Zekić.

  • +9
SuperSport HNL: Slaven Belupo - Gorica, 19.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

Slaven Belupo je povezao četiri utakmice bez poraza, prvo su dva puta remizirali (Osijek, Šibenik), a potom povezali dvije pobjede (Rijeka, Gorica). Razloga za optimizam imaju...

RIJEKA - VARAŽDIN (21.05 sati, MAXSport, MAXtv)

Rijeka već četiri utakmice u nizu ne zna za pobjedu, momčad su sasjekle ozljede, a loši rezultati poljuljali su i samopouzdanje u momčadi koju odnedavno vodi Fausto Budicin.

'Varaždin ima pozitivan ulazak u sezonu, to je momčad koja igra poletno i napadački te ima puno igrača željnih afirmacije. Očekuje nas zanimljiva utakmica i dobar protivnik. Za izlazak iz krize tražimo dobru predstavu popraćenu dobrim rezultatom. Ako želimo uspješno igrati protiv Varaždina, trebamo maksimalno spremne igrače. Tu imamo problemčića, ali nadam se da ću uspjeti izabrati one koji su najspremniji za dobar rezultat', kaže Fausto Budicin uoči susreta s Varaždinom.

  • +4
SuperSport HNL: Istra - Rijeka, 21.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Mirko Ferlin

'U Rijeci se promijenila ekipa i njima možda treba malo vremena pa će opet biti dobri. Liga je izjednačena i svako može svakoga dobiti, sve su utakmice zanimljive. Ne želim ulaziti u probleme protivnika, mi imamo svoje probleme koje trebamo rješavati. Mi ćemo se pokušati nametnuti, prikazati dobar nogomet i da se samo ne branimo. Cijenimo i poštivamo Rijeku i uopće ne razmišljam da su oni u nekim problemima. Normalno je da u početku, dok promijeniš puno igrača, dođe malo do problema. Mi ćemo se potruditi da u ovoj utakmici dođemo do pozitivnog rezultata, kazao je trener Varaždina Mario Kovačević.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +16
Varaždin - Šibenik (6. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak
Standings provided by SofaScore LiveScore