igra se 17. kolo

Evo gdje gledati današnje utakmice Hrvatski Telekom Prve lige; Hajduk s novim trenerom stiže na Šubićevac, 'lokosi' dočekuju Osijek

22.01.2021 u 11:46

Bionic
Reading

Utakmicama 17. kola Hrvatski Telekom Prve lige danas se nastavlja domaće prvenstvo. U proljetnom dijelu natjecanja na teren prvi izlaze nogometaši Lokomotive i Osijeka (16 sati, Arenasport 3), a nakon njih snage će na Šubićevcu odmjeriti Šibenik i Hajduk (18.05 sati, Arenasport 3)

Na Poljudu je u zimskoj stanci bilo poprilično prometno, predsjednik Lukša Jakobušić angažirao je novog sportskog direktora, iz Gorice je stigao Mindaugas Nikoličius koji je angažirao i novog trenera. Boro Primorac vraća se na svoju funkciju u omladinskoj školi, a klupu Hajduka preuzeo je talijanski stručnjak Paolo Tramezzani.

Realno, Tramezzani još nije stigao upoznati svoje igrače, a već danas će povesti 'bile' na gostovanju kod Šibenika (18.05 sati, Arenasport 3).

Hajduk je prvi dio sezone završio s tri poraza u nizu (Rijeka, Varaždin, Gorica), a izgubio je i od Šibenika na Poljudu sredinom listopada. Pred Tramezzanijem je nezahvalan posao, svi očekuju čuda. Odmah...

'Realno, ovo je za nas loša pozicija i ako je želimo popraviti moramo postaviti temelje, to je jako važno. Rezultat je važan, ali način igre i ono što daješ je također jako važno, tražim maksimum od svih. Temelji su važni, što prije moramo naći pravi osjećaj i formu', kazao je Tramezzani uoči Šibenika o kojemu baš i ne zna previše:

'Gledao sam par utakmica, hrvatski dio mog trenerskog tima mi je puno pomogao. Oni su dobra momčad, dobili su nas ovdje i u pozitivnom su momentu, igraju dobar, organizirani nogomet, opasni su u kontrama, i mi moramo naći balans, moramo se dobro pripremiti što neće biti jednostavno. Neće biti lako, rekao sam to i igračima dok smo gledali videa, da pripaze na neke situacije. Šibenik je psihički u boljoj situaciji od nas, ali pred nama je 90 minuta u kojima to možemo promijeniti.'

Otkrio je Tramezzani i neke od ideja koje će pokušati što prije provesti u momčadi.

  • +4
Hajduk - Gorica, 16. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Nakon nekoliko utakmica znat ću više. Probat ću neke drugačije postavke u sredini terena, imamo priliku koristiti i krila, napadača i drugoga napadača iza njega, danas ćemo probati razne opcije i vidjeti u kojima se igrači najbolje osjećaju. Imam ideju, ali i plan B, i plan C ako ne krene onako kako smo zamislili', kaže novi trener Hajduka.

Na Šubićevcu su spremni za današnju utakmicu, Hajduku neće biti nimalo lako.

'Moje ambicije za Hajduk, kao uostalom i za svakog drugog, su da uvijek idemo otvoreno, napadački i po pobjedu. Tako će biti i sada', kaže trener Šibenika Krunoslav Rendulić.

U prvoj utakmici današnjeg programa u Kranjčevićevoj se sastaju Lokomotiva i Osijek. 'Lokosi' u nastavak sezone ulaze s novim trenerom, na klupu je sjeo Jerko Leko koji će pokušati stabilizirati momčad i izboriti ostanak. S druge strane, Osijek juriša na prvo mjesto, Nenad Bjelica ima samo jedan cilj - srušiti dominaciju Dinama.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'S obzirom na kratke pripreme momčad možda još nije u top formi po pitanju tjelesne pripreme ali ona će doći s utakmicama jer ćemo puno igrati bez obzira na to što nemamo zaostalih susreta, ali nadam se kako će trenutačno stanje momčadi biti dovoljno dobro za pobjedu protiv Lokomotive. Forma se najbolje brusi kroz igranje. Što se tiče Lokomotive sigurno je za nas mala nepoznanica kako će ona igrati s novim trenerom. Gledali smo sve njihove pripremne susrete u kojima je Jerko Leko puno toga isprobavao pa je teško sa sigurnošću tvrditi na koji će nam se način suprotstaviti. Zato moramo imati spreman odgovor na sve varijante njihove igre', kazao je Bjelica.

Jerko Leko svjestan je da ga čeka neizvjestan nastavak sezone, a Osijek je najteži mogući protivnik na startu borbe za ostanak u HT Prvoj ligi.

  • +3
NK Osijek - NK Šibenik, HT Prva liga, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'U ovih tjedan dana obavio sam dosta individualnih razgovora, gdje sam i htio čuti njihova razmišljanja, te da se upoznaju s mojom vizijom. Što se tiče treniranja, nešto smo napravili, nešto nismo mogli, s obzirom na kratki pripremni period, odigrali smo tri utakmice, kombinirali smo ekipu, praktički niti jedan igrač nije odigrao punih 90 minuta. Ali odigrat će sada protiv Osijeka. Psihološka priprema je najvažnija, a fizički ćemo nadopunjavati kroz utakmice i vjerujem da će sve ići prema boljem', kaže Leko i dodaje:

'Osijek je dosta ambiciozno krenuo, pretendiraju već ove sezone uzeti Dinamu naslov, dolaze s ambicijama u Kranjčevićevu uzeti tri boda, što ćemo im probati onemogućiti. Bit će ovo moj debi na seniorskoj klupi. Vjerujem da ćemo biti pravi, najbitnije je da budemo kompaktni, ako to ispoštujemo i svatko bude odgovoran na svojoj poziciji, tada ćemo doći do uspješnog rezultata.'

Hrvatska 1. liga

Lokomotiva-Osijek16:00
Šibenik-Hajduk18:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb15103233
2.Osijek16103333
3.Gorica1593330
4.Rijeka1272323
5.Hajduk1452717
6.Slaven Belupo1545617
7.Šibenik1441913
8.Lokomotiva1426612
9.Varaždin16331012
10.Istra 19611324710

Sljedeće utakmice

23.1.Varaždin-Rijeka
23.1.Gorica-Dinamo Zagreb
24.1.Istra 1961-Slaven Belupo
26.1.Lokomotiva-Šibenik
27.1.Istra 1961-Rijeka