PONOS U DRUGOM PLANU

Everton planira podstanarstvo kod 'redsa'

26.11.2009 u 13:32

Bionic
Reading

Iako ih dijeli tek kilometar i pol, jaz između Evertona i Liverpoola može se mjeriti svjetlosnim godinama. Rivalitet liverpulskih susjeda jedan je od gadnijih u Engleskoj, ali to još uvijek ne znači da u bliskoj budućnosti neće dijeliti stadion

Everton je planirao gradnju novog stadiona u gradskom predgrađu, no njihov projekt onemogućila je vlada koja je u golemom kompleksu prepoznala i šoping centar, što u predgrađima nije dozvoljeno.

Predstavnici Tofeesa su u šoku.

'Imali smo dogovorene investitore koji bi pokrili većinu od potrebnih 670 milijuna dolara, a sada nas administracija zaustavlja u napretku', kaže izvršni direktor Evertona Robert Elstone.

U istom trenutku crveni rivali postavili su kranove u gradskom Stanley parku, zelenoj površini koja dijeli Anfield i Goodison. Iako je gradnja zbog krize zaustavljena, Liverpool će svoj projekt dovršiti i preseliti se na veći i komforniji stadion.

Elstone je upitan hoće li, u slučaju da se ne dogovore s vlašću, zatražiti pomoć i kod rivala s Anfielda.

'U ovako teškoj situaciji, i to je opcija koju moramo ozbiljno razmotriti. Ako bude nekakve poslovne logike, spremni smo na pregovore s Liverpoolom. Vidjet ćemo i koju će ulogu odigrati gradsko vijeće', malo otkiva, ali i malo skriva Elstone.

Iz Liverpoola su kratko poručili da su ulazeći u projekt novog stadiona planirali biti njegovi jedini korisnici.

Everton je koristio Liverpoolovu infrastrukturu od 1884. do 1892. kada su s Anfielda preselili na svoj Goodison.