Dinamo je opet in

Europski velikan na zimu dolazi po jednog od najboljih igrača Dinama: Modri ostaju bez napadača koji je zabljesnuo u Ligi prvaka

16.10.2019 u 22:16

Bionic
Reading

Mislav Oršić je na meti AC Milana koji ga želi dovesti ove zime

Mislav Oršić je u ljeto 2018. godine stigao u Dinamo za otprilike milijun eura iz južnokorejskog Ulsana, a taj potez je izgleda bio sjajan i za njega i za Dinamo. 26-godišnji krilni napadač za Modre je do sada odigrao 58 utakmica i zabio 22 gola, te upisao 10 asistencija.

Prošle je sezone bio jedan od najboljih igrača Dinama i dao svoj veliki obol dugo sanjanom proljeću u Europi, a u sjajnoj je formi i ove sezone. Dobre igre dovele su ga do hrvatske nogometne reprezentacije, ali i privukle europske velikane koji bi ga rado vidjeli u svojim svlačionicama.

Jedan od takvih je i talijanski div AC Milan čiji sportski direktor Zvonimir Boban Oršića vidi kao idealno rješenje za buđenje kluba koji je nekada bio na samom vrhu Europe. Calciomercato piše kako će već ove zime krenuti po Dinamovog ofenzivca.

'Početak Lige prvaka otkrio je veliki talent Mislava Oršića koji je sjajnim hat-trickom dotukao Atalantu. Njegova predstava nije mogla proći nezapaženo u Italiji gdje je 26-godišnji Hrvat već igrao za Speziju u Serie B', piše taj talijanski medij pa dodaje:

'Milan ima ograničeni budžet, ali i puno ideja kako se pojačati u zimskom prijelaznom roku, posebno na krilnim pozicijama. Na popisu su tri imena: Everton iz Gremija, Keita Balde iz Monaca i Mislav Oršić iz Dinama', zaključuju Talijani.

Oršiću je cijena na Transfermarktu s milijun porasla na pet i pol milijuna eura, no jasno je da ga Dinamo neće pustiti ispod barem dvostruko toliko. Zimski prijelazni rok je sve bliže, a nema sumnje kako će Oršić još toga pokazati u Ligi prvaka i privući nove zainteresirane klubove.