KRAJ LOCKOUTA

Europljani u panici, NBA će se ipak igrati?

25.11.2011 u 11:31

Bionic
Reading

Nakon što je dio NBA igrača stigao u Europu i definitivno pojačao svoje europske poslodavce, čini se da bi ti isti igrači vrlo brzo mogli nazad u SAD

Tek što su 'mravi' doveli veliko NBA ime, T. J. Forda, klub iz Trnskog mogao bi vrlo brzo ostati bez istinskog pojačanja. I ne samo Zagreb, već i brojni drugi europski klubovi, koji su iskoristili nesuglasice NBA vlasnika, igrača i klubova. Naime, kraj lockouta je na vidiku jer neslužbeni pregovori vlasnika klubova i predstavnika igrača mogao bi donijeti konkretne rezultate.

Najviše vremena u razgovoru vođeno je o kolektivnom ugovoru, oko kojeg se vlasnici klubova i igrači nikako nisu mogli usuglasiti. Sada su navodno mnoge stvari jasnije i pregovori, koji bi se trebali održati ovog vikenda, ipak bi mogli završiti happy-endom po američke ljubitelje košarke.

Ako se to dogodi, sezona bi počela krajem prosinca, klubovi bi odigrali po 66 utakmice plus play-off. Dakle, u sljedećim danima znat ćemo hoće li se natjecanje u najjačoj košarkaškoj ligi ipak organizirati.