OPET ENGLEZI?

Euro: Četvrtfinale lakše od skupine

02.12.2011 u 19:43

Bionic
Reading

'Žao mi je što nismo u skupinama koje će igrati u Ukrajini, ali ako budemo pravi, vjerujem da ćemo biti iza Španjolske u skupini', rekao je nakon ždrijeba Ognjen Vukojević

Svaka od preostalih reprezentacija može biti zadovoljna što nije ušla u skupinu B nogometnog Eura 2012. te žaliti što ih ždrijeb nije uvrstio u skupinu A.

'Žao mi je što nismo u skupinama koje će igrati u Ukrajini, ali ako budemo pravi, vjerujem da ćemo biti iza Španjolske u skupini', rekao je za HTV nakon ždrijeba Ognjen Vukojević.

I zaista, kada bi bili drugi, 24. lipnja bi istrčali na stadion u 'njegovom' Kijevu gdje bi nam se suprotstavili pobjednici skupine D (Ukrajina, Engleska, Švedska, Francuska). S obzirom na englesku tradiciju ispadanja baš u četvrtfinalnoj fazi, dugotrajnu pomutnju u Francuskoj te nešto manju snagu ostalih kandidata, taj bi se ogled, bez obzira na protivnika, čekao s velikim optimizmom. Nakon Španjolaca i Talijana više nam nitko ne bi bio bauk.

Sanjati nije zabranjeno, dapače, pa valja napomenuti da bi pobjednik tog dvoboja 28. lipnja išao u Varšavu gdje bi se susreo s pobjednikom skupine A ili drugim sastavom 'skupine smrti' s Nizozemcima, Portugalom i Nijemcima.

Finale se igra 1. srpnja u Kijevu.