rukomet kvalifikacije za ep 2020.

Euforični se Lino Červar nakon pobjede u Švicarskoj obratio hrvatskim navijačima

13.06.2019 u 10:02

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu je u 5. kolu kvalifikacija za plasman na EP 2020. godine slavila na gostovanju kod Švicarske 33:28. Tom su pobjedom potvrdili prvo mjesto u skupini i status nositelja u ždrijebu za završnicu EP-a, a izbornik Lino Červar nije skrivao zadovoljstvo nakon slavlja

Velikih je problema imao Lino Červar uoči puta u Švicarsku. Zbog ozljeda su otpali Domagoj Pavlović, Marino Marić i Igor Karačić, Luka Cindrić oslobođen je reprezentativnih obaveza zbog smrtnog slučaja u obitelji, a Marin Šego zbog lakše operacije oka.

No, i takva je desetkovana hrvatska reprezentacija protutnjala Zugom, svladala Švicarce, osigurano prvo mjesto u skupini te status nositelja u ždrijebu završnici EP-a.

Posebno je sretan i zadovoljan nakon pobjede bio izbornik Lino Červar. Vidjelo se na njemu koliko mu je značilo slavlje njegovih izabranika.

'Ma, odigrali smo fantastičnu utakmicu', euforično je započeo Červar i nastavio u istom tonu:

'Oduševljen sam kako smo igrali, igrali smo strašno iako smo došli bez šest igrača. Mislim da smo pružili vrhunsku igru i moderan rukomet. Imamo širinu, dečki su odigrali fantastično, pokazali smo pravi, moderan rukomet. Dečki su gladni uspjeha, divno je voditi ih. Sad idemo u Poreč završiti posao, pobijediti Belgiju, pa na zasluženi odmor.'

Imao je Lino i posebnu poruku za sve navijače hrvatske reprezentacije. Rukometaši su uvijek imali podršku s tribina, bilo je tako i u Zugu, ali Červar gleda puno dalje.

  • +17
Kvalifikacije za rukometni Euro 2020., Hrvatska - Švicarska Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Šaljem poruku navijačima - što prije rezervirajte i počnite kupovati ulaznice za utakmice EP koje ćemo igrati u Grazu i Beču! No, prvo će nam protiv Belgije u Poreču trebati podrška, neka dođu svi i da pozdrave dečke i da završimo u miru ovu sezonu, s najavama što će slijediti sljedeće godine. A to je Europsko prvenstvo i nadam se Olimpijske igre u Tokiju', sipao je vidno zadovoljni Lino Červar.

U Zugu je domaćin bila Švicarska, ali tribine su bile na našoj strani. I u gostima smo najjači...

'Fasciniran sam ovom podrškom, znao sam da ima naših ljudi u inozemstvu, imali smo strašnu podršku u Münchenu, kasnije čak i u Kölnu. Očekivali smo i danas, ali ovo je kao da smo igrali kod kuće. Hvala svima koji su došli', kazao je nakon utakmice Luka Stepančić te nastavio:

  • +25
Lino Červar Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

'Imali smo dosta izostanaka, par nas je moralo povući više, ali uz ovakvo navijanje, nađeš i dodatnu energiju. Znali smo i ulogu i pobjedom smo osigurali prvo mjesto. Mislim da je bilo puno dobrih stvari i par situacija koje su mogle bolje. Obrana je bila sjajna, čestitao bih Mateju Ašaninu koji je odigrao strašno, na kraju kad je trebalo privesti utakmicu kraju, imao je par sjajnih obrana. Uglavnom, mislim da izbornik ima puno stvari s kojima mora biti zadovoljan. Pozivam sve koji mogu da nas dođu podržati u Poreč na zatvaranje ovih kvalifikacija.'

Sjajnu je partiju protiv Švicaraca odigrao i Marin Šipić.

'Odlična utakmica, malo smo na početku krenuli u grču, ispalo je par lopti, ali brzo smo izašli iz grča. Odigrali smo stvarno odličnu utakmicu u napadu i obrani. Moram naglasiti da nam je u tome puno pomogla ova predivna publika, stvarno nismo očekivali ovoliku podršku, doslovno smo se osjećali kao da igramo u Hrvatskoj, a ne u Švicarskoj. Nadam se jednako dobroj, ako ne i boljoj atmosferi u Poreču', zaključio je naš pivot.

Posljednji susret kvalifikacija reprezentacija igra protiv Belgije u Poreču, u nedjelju, 16.lipnja u 18 sati.

Kvalifikacije za EP 2020

Skupina 2

Švicarska-Hrvatska28:33
Belgija-Srbija26:37
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska54109
2.Švicarska53026
3.Srbija51224
4.Belgija50141

Sljedeće utakmice

16.6.Hrvatska-Belgija
16.6.Srbija-Švicarska