RUSI SE RAZBACUJU

Eto'o u Anžiju sjeda na vrh liste milijunaša

13.08.2011 u 01:33

Bionic
Reading

Kamerunski napadač Samuel Etoo u ruskom Anžiju će zarađivati više od 2300 eura svakoga sata. Plaćom će prestići i najplaćenijeg košarkaša Kobeja Bryanta

Inter je odštetu od 35 milijuna eura prihvatio, a sada se čeka još samo potpis Kamerunca za Anži, kojim će postati najplaćeniji nogometaš svijeta. Eto'o će po sezoni zarađivati nevjerojatnih 20 milijuna eura, odnosno 80 milijuna u četiri godine ugovora. Bogati vlasnik Anžija, ruski oligarh Sulejman Kerimov, ne štedi novac – od svoje najdraže igračke želi napraviti najbolju rusku momčad.

'Imamo Roberta Carlosa, Žirkova, sada ćemo i Eto'a. A uskoro će stići i Aršavin', najavio je Kerimov, koji 'teži' 5,5 milijardi dolara.

No činjenica je da će Eto'o prelaskom iz Intera u Anži zapravo sjesti s konja na magarca. No, tko pita za to kad će Wayne Rooney izgubiti primat najplaćenijeg nogometaša svijeta. Napadač Manchester Uniteda prošlog je listopada s crvenim vragovima potpisao novi ugovor vrijedan 14,5 milijuna eura po sezoni. A prije toga Wayne je imao osam milijuna.

'Želim ostati u Manchester Unitedu do kraja života. Shvatio sam da je to najveći klub na svijetu', preokrenuo je mišljenje nakon potpisa ugovora Rooney iako je prije toga javno izrazio želju za odlaskom u Manchester City.

Cristiano Ronaldo iduće će sezone od Real Madrida dobiti 13,5 milijuna eura, no njegova plaća proporcionalno raste svake godine, tako da će sezonu poslije prestići Rooneyja te dobivati 15,5 milijuna eura.

Argentinac Sergio Agüero za 45 milijuna eura ljetos je prešao u Manchester City, a bogati šeici dali su mu godišnju plaću od čak 12 milijuna eura. Zbog toga je nastala pobuna u svlačionici nebeskoplavih jer sada bi svi htjeli povećanje primanja.

Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi tek je peti najplaćeniji nogometaš svijeta, zarađuje 11 milijuna eura po sezoni.

Eto'o će s novom plaćom postati i jedan od najbogatijih sportaša svijeta. Prestići će najplaćenijeg NBA igrača Kobeyja Bryanta, koji u LA Lakersima ima primanja od 18 milijuna eura, te vozača formule 1 Fernanda Alonsa, kojem je u Ferrariju plaća bez dodatnih nagrada 17 milijuna eura.

Ispred će ostati tek bejzbolaš New York Yankeesa Alex Rodriguez, koji dobiva 25 milijuna eura godišnje.

NAJPLAĆENIJI NOGOMETAŠI:

1. Samuel Eto'o (Anži) 20 milijuna eura
2. Wayne Rooney (Manchester U.) 14,5
3. Cristiano Ronaldo (Real) 13,5
4. Sergio Agüero (Manchester City) 12
5. Lionel Messi (Barcelona) 11
6. Yaya Toure (Manchester City) 10,8
7. Bastian Schweinsteiger (Bayern) 9,7
8. Zlatan Ibrahimović (AC Milan) 9
9. Kaka (Real Madrid) 9
10. David Villa (Barcelona) 9

Kad bi se ostvario transfer u Chelsea, Luka Modrić tjedno bi zarađivao 130.000 funti (150.000 eura), odnosno osam milijuna eura godišnje.