POZNAJE SVE IGRAČE

Eriksson 'poludio': Ja bi trebao biti engleski izbornik

06.03.2012 u 12:20

Bionic
Reading

Švedski nogometni trener Sven-Göran Eriksson smatra da bi upravo on trebao biti novi izbornik reprezentacije Engleske jer, kako sam kaže, poznaje sve igrače

Iako je trenutni menadžer Tottenhama Harry Redknapp prva želja engleske javnosti, Eriksson kao svoju veliku prednost vidi poznavanje većine igrača koji konkuriraju za reprezentaciju.

'Trebali bi mene uzeti! Poznajem sve igrače, i mlađe i starije. Paul Scholes bi se vratio u reprezentaciju, Wayne Rooney je nevjerojatan a tek su mu 26. Međutim, neće me izabrati jer bi mediji i Engleski nogometni savez na to gledali kao na korak unazad', rekao je Šveđanin za Daily Telegraph.

Eriksson je također izjavio da bi Redknapp trebao preuzeti reprezentaciju tek nakon Eura.

'Harry ne bi trebao preuzimati reprezentaciju prije Eura jer neće imati dovoljno vremena za slaganje momčadi s obzirom da je sada koncentriran na Tottenham. No, čak će i tada teško odbaciti sve što ga čeka s klubom u idućoj sezoni (borba za naslov prvaka i Liga prvaka). Međutim, ako odbije poziv Engleske, koji se, budimo realni, ne može odbiti, on se više nikada neće vratiti', veli bivši izbornik Engleske.

Šveđanin je već bio izbornik 'tri lava' u razdoblju između 2001. i 2006. godine. Tada je vodio Englesku do dva četvrtfinala na Svjetskom (2002. i 2006.) i jednog na Europskom prvenstvu (2004.).