NHL LIGA

Eric Cole zabio Ottawi tri komada u šest minuta

24.03.2012 u 12:42

Bionic
Reading

Coleov hat-trick nije bio jedini u petak navečer. Za drugi se pobrinuo R.J. Umberger koji je treći put u karijeri postigao tri zgoditka u jednoj utakmici i predvodio svoj Columbus do pobjede 5-1 protiv Caroline

Manje od šest minuta na početku dvoboja protiv Ottawe bilo je dovoljno krilnom hokejašu Montreala Eriku Coleu da postigne hat-trick i otvori svojoj momčadi put do konačne pobjede 5-1.

Prvi je put Cole smjestio pak u mrežu nakon samo 29 sekundi igre, potom je zabio na isteku pete minute, a hat-trick je zaključio nakon pet minuta i 41 sekunde utakmice. Radi se o najbržem hat-tricku u povijesti Canadiensa, a Cole sada na kontu ima 30 golova ove sezone. No, slaba je to utjeha i njemu i Montrealu koji je na dnu Istočne konferencije NHL lige. Spomenimo još da je jedini pogodak za Ottawu postigao Jason Spezza koji je u petak igrao 600. utakmicu u karijeri. I njemu je to bio 30. gol sezone, a tu je granicu probio četvrti put u karijeri i prvi put nakon sezone 2008/09.

Buffalo je ostvario još jednu veliku pobjedu u lovu na doigravanje. Sabresi su s 4-1 u Madison Square Gardenu nadigrali New York Rangerse i zahvaljujući porazu Washingtona od Winnipega, sada su bodovno izjednačeni s osmoplasiranim Capitalsima na Istoku. Buffalo je u vodstvo svojim prvim pogotkom u NHL-u doveo Travis Turnbull, a priču su zaključili Drew Stafford s dva i Tyler Ennis s jednim golom. Rangersi su se porazom doveli u neugodnu situaciju jer bi im sada Pittsburgh mogao uzeti prvo mjesto na Istoku i automatski ih gurnuti na četvrtu poziciju u konferenciji budući da su prve tri rezervirane za najbolje momčadi divizija.

Kao što smo spomenuli, Washington je kod kuće izgubio od Winnipega nakon produžetka (4-3). Capitalsima nije pomoglo ni to što su poveli s 3-0 uz dva pogotka Aleksa Ovečkina. Jetsi su se vratili u igru, a onda u dodatnom vremenu pogotkom Tima Stapletona uzeli sve. Inače, izjednačenje im je u regularnom dijelu svojim premijernim golom u NHL-u donio Spencer Machacek.

Dodajmo još i da Coleov hat-trick nije bio jedini u petak navečer. Za drugi se pobrinuo R.J. Umberger koji je treći put u karijeri postigao tri zgoditka u jednoj utakmici i predvodio svoj Columbus do pobjede 5-1 protiv Caroline. Blue Jacketsima to nije nimalo pomoglo, i dalje su uvjerljivo najlošija momčad lige, ali su zato Hurricanesi ovime izgubili praktički sve izglede za doigravanje.