POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK

Englezi zabili Crnoj Gori pet komada, ali i tužili domaćina Uefi: To je neprihvatljivo

26.03.2019 u 09:07

Bionic
Reading

Engleska nogometna reprezentacija upisala je i drugu uvjerljivu pobjedu u kvalifikacijama za Euro, u Podgorici je razbila Crnu Goru 5:1, ali poslije utakmice se govori o rasizmu

Englezi su opet na nogama, ali nije glavna tema impresivna reprezentacija koja je prvo kod kuće razbila Češku 5:0, a zatim u gostima Crnu Goru 5:1, nego ružne stvari koje se ne bi trebale događati na sportskim borilištima.

U sudačkoj nadoknadi branič Tottenhama Danny Rose dobio je žuti karton te je razbjesnio domaće navijače, a neki od njih su u potpunosti izgubili kontrolu pa su nogometašu uputili rasističke poviike.

Engleskim medijima to nije prošlo nezamijećeno, oni su posebno osjetljivi na takav način vrijeđanja pa su se raspisali o tome i zatražili reakciju Uefe.

Ni izbornik Gordog Albiona Gareth Southgate nije izbjegao to pitanje.

'Da, čuo sam uvrede s tribina kada je Rose dobio žuti karton u finišu utakmice. Nema sumnje da se to dogodilo. To je neprihvatljivo. Mi ćemo se pobrinuti da to bude prijavljeno, moramo zaštititi svoje igrače', rekao je engleski izbornik.

Nije dugo trebalo čekati, već u utorak Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Crne Gore zbog rasističkog ponašanja njezinih navijača.

  • +3
Kvalifikacije za Euro 2020., Crna Gora - Engleska, EPA Izvor: Licencirane fotografije / Autor: KOCA SULEJMANOVIC/EPA