NEMA SAMOKRITIKE

Englezi ne staju: I dalje rasturaju jedni druge!

04.07.2010 u 16:24

Bionic
Reading

Prvo je Wayne Rooney navijačima rekao što misli o njima, pa je Ashley Cole dobrano ispsovao i suigrače i navijače, zatim je žuti tisak Stevenu Gerrardu namijestio frku sa ženom, da bi na kraju Rooney opet imao obračun, ovog puta s momčadi

Englezi nikako da prežale sramotu iz Južnoafričke Republike. Očekivanja su bila ogromna, a rezultat mizeran i to je očiti razlog za svinjarije koje se i dalje događaju u i oko Gordog Albiona. Podsjetimo, prvo je Wayne Rooney kazao navijačima koji su stigli na jug Afrike što misli o njima, pa se morao skrušeno kajati i ispričavati, onda je John Terry imao nešto protiv Fabia Capella, no i to se nekako izgladilo. A onda je puklo!

Ispadanje sa Svjetskog prvenstva, još k tome onakvim porazom od Njemačke, bila je kap koja je prelila čašu strpljenja svih vezanih uz englesku nogometnu reprezentaciju. Prvo su se dečki malo opustili uz cigare, pivo i šampanjac, što je u otočkoj javnosti shvaćeno kao 'ma što njih briga za reprezentaciju i rezultat'. Onda je 'procurilo' da si je Ashley Cole dao oduška i ispsovao i reprezentaciju i državu i navijače, što Englezi ne praštaju samo tako, a navodno su šakačkim obračunom među sobom probleme htjeli riješiti Terry i Gerrard.

No, ni tu nije kraj. Jedan otočki list, poznat po žutilu, objavio je priču da Steven Gerrard vara svoju suprugu i to, ni više ni manje, nego sa njezinom sestrom. Jasno, ispočetka nisu objavili da je sestra u pitanju, pa je Stevie vjerojatno imao gadne razgovore sa ženom, no kad su konačno objavili tu ekskluzivu, da je riječ o mlađoj sestrici, sve je bilo jasno. Naime, Gerrardova supruga - nema sestru!

I onda za kraj, barem zasad, oglasio se opet Rooney i to s Barbadosa na kojem se odmara igrajući golf. Kažen čovjek koji je, usput rečeno, najveće nogometno razočarenje Svjetskog prvenstva, da je bio 100 posto spreman, za razliku od momčadi koja ga nije mogla pratiti. Čudo jedno! Ponovno je izostala samokritika, ponovno je krivica svaljena na druge.

I tako se Englezi zabavljaju sami sa sobom, jer ionako cijeli svijet nije važan. Poraz od Njemačke, i to s četiri pogodka u mreži, itekako boli i ta rana neće tako brzo zacijeliti. Zato smo u nestrpljivom iščekivanju novih ispada reprezentativaca Gordog Albiona i društva iz njihove blizine. Ako se potuku na nekom golf igralištu, bit će gori čak i od Francuza.