'OTOK' JEDVA ČEKA

Englezi ne skrivaju previše, jer su svjesni da izgledaju moćno; zna se prvih 11 za Hrvatsku, ali i kojim će se sustavom suprotstaviti Vatrenima

Bionic
Reading

Hrvatska na Europskom prvenstvu igra svoju prvu utakmicu na Wembleyju (13. lipnja) protiv Engleza, a na 'Otoku' se naveliko piše o mogućih prvih 11 Gordog Albiona koji će istrčati protiv naše reprezentacije

Hrvatska reprezentacija znala je u prošlosti nanijeti bolne poraze Englezima, tako smo tu moćnu noogmetnu naciju ostavili bez Eura 2008., a još teže za naše prve suparnike na predstojećem Europskom prvenstvu je bilo to što smo ih porazili u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018.

Gareth Southgate objavio je popis igrača, a odmah nakon toga bivši branič Manchester United i Engleske, a sada televizijski analitičar, Paul Parker, pokušao je izvući prvih 11 koji će se suprotstaviti Hrvatskoj. Prema njegovim riječima Southgate će protiv Vatrenih igrati u sustavu s tri stopera, dakle 3-5-2.

Između vratnica će priliku dobiti golman Evertona Jordan Pickford, a zadnju liniju od tri stopera činit će John Stones (Manchester C.), Harry Maguire (Manchester U.) i Kyle Walker (Manchester C.).

  • +31
Hrvatska - Armenija, pripremna utakmica za Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Na lijevom boku trebao bi biti Luke Shaw (Manchester U.), a na suprotnoj strani Kieran Trippier (Atletico Madrid). Srce veznog reda rezervirano je za Jordana Hendersona (Liverpool), Masona Mounta (Chelsea) i Declana Ricea (West Ham).

Tandem u napadu koji će prijetiti hrvatskom vrataru Livakoviću su sigurni Harry Kane (Tottenhama) i najverojatnije Raheem Sterling (Manchester City).

Engleska za Hrvatsku: Pickford; Trippier, Walker, Maguire, Stones, Shaw, Henderson, Mount, Rice, Sterling, Kane.