HODGSON I 'TRI LAVA'

Englezi mogu odahnuti – imenovan je novi izbornik

01.05.2012 u 17:46

Bionic
Reading

Čelnici Engleskog nogometnog saveza (FA) napokon su pronašli čovjeka koji će preuzeti englesku reprezentaciju nakon što je prije nekoliko mjeseci s izborničke dužnosti odstupio Fabio Capello. Novi engleski izbornik je Roy Hodgson

Otkad je Fabio Capello raskrstio s engleskom nogometnom reprezentacijom traje potraga za njegovim nasljednikom. Engleski mediji, ali i javnost mahom je tražila da novi izbornik bude Englez, a nikako stranac. I pronašli su ga. Dok je trajala potraga za novim izbornikom tu dužnost je vršio Stuart Pearce.

Dugo je trener Tottenhama Harry Redknapp figurirao kao najizglednije rješenje za engleske probleme, no u tamošnjem savezu se nisu odlučili za njega već za Royja Hodgsona (64) s kojim je u utorak postignut dogovor i potpisan četverogodišnji ugovor. Hodgson je tako postao 13. izbornikom u poslijeratnoj Engleskoj.

'FA sa zadovoljstvom objavljuje kako je Roy Hodgson novi engleski izbornik. Dosadašnji trener West Bromwich Albiona pristao je na četverogodišnji ugovor i tako postaje izborniokm Engleske'.

Odmah su reagirali iz West Bromwicha izražavajući žalost što ih Hodgson napušta pogotovo stoga jer su namjeravali s njim potpisati novi ugovor.

U svojoj dugogodišnjoj trenerskoj karijeri Hodgson je osvojio osmam različitih naslova počevši karijeru u đvedskom Halmstadu, a bio je i izbornikom Švicarcke. Kroz karijeru je vodio i Inter Milan, Blackburn, Copenhagen te Fulham kojeg je 2010. godine odveo u finale Europa lige.