Southgate rekao svoje

Engleski izbornik iskrenim odgovorom na pitanje što očekuje na nogometnom Euru napravio je ogroman pritisak na svoje igrače: Moramo živjeti s ovim...

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 02.06.2021 14:25
  • Objavljeno 02.06.2021 u 14:25
Bionic
Reading

Engleska mora izboriti polufinale EURA na Wembleyju, a sve ispod toga smatralo bi se neuspjehom, priznao je engleski izbornik Gareth Southgate

Engleska će igrati tri utakmice skupine D protiv Hrvata, Škota i Čeha na svom omiljenom stadionu, kao i osminu finala, ako završi prva u svojoj skupini.

"Da, vjerojatno bi sve osim plasmana u polufinale bio neuspjeh. Moramo živjeti s ovim očekivanjima. Jesmo li spremni za naslov? Pa, dva puta smo dolazili do polufinala, pa je sljedeći korak pokušati ići dalje", rekao je Southgate referirajući se na poraze u polufinalu na Svjetskom prvenstvu od Hrvatske (1-2, nakon produžetaka) i Nizozemske u Ligi nacija (1-3).

Tako je Southgate svojom iskrenom izjavom napravio ogroman pritisak na igrače Engleske. Pitanje je hoće li se moći nositi s time?

Engleska u povijesti ima samo jedno veliko finale, na Svjetskom prvenstvu 1966. godine, kada su na svom terenu osvojili naslov pobjedom protiv Njemačke. Trideset godina kasnije, na EURU 1996. godine, Njemačka se osvetila pobijedivši "Tri lava" nakon penala u polufinalu. U jedanaestoj seriji penal je promašio baš Southgate.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal