tko će ih zaustaviti?

Engleski izbornik Gareth Southgate otkrio je tajnu uspjeha njegove reprezentacije na ovom Euru; jedan detalj izdvaja ih od ostalih momčadi

Bionic
Reading

Pregazili su Englezi u četvrtfinalu Eura u Rimu Ukrajinu 4:0 i sada ih u polufinalu čeka Danska na njihovom Wembleyu. Da, Englezima se 'otvorio' ždrijeb i na Otoku sada svi već sanjaju veliki finale i osvajanje naslova europskog prvaka

Engleski izbornik Gareth Southgate izjavio je u subotu, nakon što se njegova reprezentacija plasirala u polufinale Europskog prvenstva pobijedivši Ukrajinu 4:0, da je duh cijele momčadi to što izdvaja njegove izabranike od ostalih na ovom Euru.

Zahvaljujući dva gola Harryja Kanea te po jednom Harryja Maguirea i Jordana Hendersona, Engleska se prvi put nakon 25 godina našla u polufinalu Eura, a Southgate je kao razlog njihovog napretka pozdravio kolektivni duh svoje momčadi.

'Izveli smo fantastičnu predstavu, ne samo igrači koji su započeli, već i igrači koji su kasnije ušli u igru', rekao je Southgate na konferenciji za medije i nastavio:

'Također razmišljam i o igračima koje sam izostavio iz ekipe, a koji nisu izašli na teren... Oni su bili tako veliki dio onoga što radimo. Teško je održati grupu ove veličine uključenom, sretnom, da se svi osjećaju cijenjeno. A opet, ti su dečki bili fenomenalni u načinu na koji su se žrtvovali za grupu. Zbog tog smo duha u polufinalu. Naravno da je kvaliteta naše igre važna, ali vidio sam da puno reprezentacija ispada jer nemaju duh ovih dečkiju', istaknuo je engleski izbornik.

Engleskoj sada slijedi polufinalna utakmica s Danskom u srijedu na Wembleyu, a na Otoku svi sanjaju finale i osvajanje Eura.

  • +95
Ukrajina - Engleska, Euro 2020. četvrtfinale Izvor: EPA / Autor: Mike Hewitt / POOL

Engleski reprezentativac Harry Maguire, koji je zabio jedan gol u pobjedi Engleske 4:0 protiv Ukrajine u četvrtfinalu Europskog prvenstva u subotu, samouvjereno najavljuje da se 'Gordi Albion' ne želi zaustaviti u polufinalu.

'To je super senzacija. Dva polufinala na dva velika turnira zaredom, to je uspjeh, ali ne želim kvariti veselje - ne želimo se ovdje zaustaviti!', kazao je Maguire i nastavio:

'Čeka nas velika utakmica i želimo ići dalje nego na SP-u. Super je da smo pobijedili, a način na koji smo to učinili pokazuje koliko smo napredovali. Samo da to potraje! U svlačionici vlada veliko povjerenje. Prvo je poluvrijeme bilo teško, brzo smo zabili gol, ali su nam oni stvorili nekoliko problematičnih situacija. Drugi gol nas je jako osnažio i od tog smo trenutka kontrolirali utakmicu. To je bilo stvarno dojmljivo, ali ova skupina igrača se neće zadovoljiti s polufinalom, želim ići dalje', rekao je nakon pobjede protiv Ukrajine Harry Maguire.