KONAČNA ODLUKA

Engleska na Hrvatsku bez jedne od najvećih zvijezda; velik je to hendikep za Gordi Albion i izbornika Garetha Southgatea

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 11.06.2021 09:15
  • Objavljeno 11.06.2021 u 09:03
Bionic
Reading

Engleska nogometna reprezentacija će svoju prvu utakmicu na Euru protiv Hrvatske (nedjelja, 15 sati) biti oslabljena za važnog braniča Harryja Maguirea

Stoper Manchester Uniteda bio je upitan za susret s Vatrenima, ali postojala je mala nada da bi ga liječnička služba mogla osposobiti.

Ipak, to se nije dogodilo, odnosno u Gordom Albionu ne žele riskirati te će Maguire propustiti dvoboj s Dalićevim izabranicima, ali isto tako i drugu utakmicu u skupini sa Škotskom (22. lipnja, 21 sat)).

Maguire je prošlog mjeseca oštetio ligamente gležnja, ali u srijedu je prvi puta odradio trening sa suigračima iz reprezentacije te radio i s loptom.

Vjeruje se da će se branič 'Crvenih vragova' u potpunosti oporaviti do treće utakmice u skupini sa Češkom, ali da izbornik Gareth Southgate ni u tom susretu uopće neće koristi njegove usluge nego će ga čuvati za nokaut fazu, naravno, ukoliko je Englezi izbore.

  • +22
Belgija - Hrvatska, pripremna utakmica za Euro Izvor: EPA / Autor: STEPHANIE LECOCQ

Inače, Engleska je imala dosta problema s ozljedam u svim linijama u momčadi, ali kako se bliži početak Eura sve je više ohrabrujućih vijesti za njihove navijače koji priželjkuju da njihova reprezentacija napokon dođe do europske titule koju ninada nije osvojila, a najbolji rezultat na kontinentalnom turniru bilo joj je treće mjesto 1968.