EVO ŠTO PIŠE

Emotivno pismo velikog rivala za Schumachera

06.01.2014 u 13:04

Bionic
Reading

Mika Häkkinen, 45-godišnji umirovljeni finski vozač Formule 1, napisao je pismo svom vršnjaku i nekadašnjem velikom rivalu Michaelu Schumacheru i pridružio mnogima koji su njemačkom legendarnom vozaču izrazili podršku u borbi za život

'Tvoja nesreća nije samo još jedan izazov. Moraš se sada žestoko boriti, onako kako smo se borili na stazi. Kao što znaš, i ja sam imao tešku ozljedu glave u prošlosti. Ali preživio sam uz pomoć obitelji i prijatelja te uz stručnu potporu liječnika. Siguran sam da će i ti dobiti svu tu pomoć. Nemoj pokušavati pobijediti sat, jer u ovoj utrci ne moraš postavljati najbolje osobno vrijeme. Moraš uzeti sve vrijeme koje ti je potrebno', napisao je Mika Häkkinen, bivši dvostruki svjetski prvak, u emotivnom obraćanju svom velikom rivalu Michaelu Schumacheru koji leži u bolnici u Grenobleu u induciranoj komi, nakon što je zadobio teške i po život opasne ozljede glave na skijanju.

Häkkinen je na treningu uoči Velike nagrade Australije u Adelaideu 1995. teško stradao u nesreći i proveo 10 dana u komi. Uspio se oporaviti te je 1998. i 1999. osvojio dva uzastopna naslova svjetskog prvaka.


Njegova tadašnja djevojka Erja s kojom se 1998. oženio (kasnije se rastao), bdjela je cijelo vrijeme uz njega. Häkkinen je rekao da može razumjeti kroz što sve ovih dana prolazi Schumacherova supruga Corinna i njegova obitelj.

'To je najgora stvar koja vam se može dogoditi u životu. Shvatite kako je život krhak. Važno je da možete držati ruku druge osobe i vjerovati riječima liječnika. Možete sjediti i nadati se da će sve proći dobro, ali nikada ne znate što vam donosi iduće jutro. Najveći je užas taj što ništa ne možete učiniti.'

'Kada se meni dogodila nesreća, moja je obitelj u početku bila u velikom šoku. Novine su bile pune fotografija kako me krvavog izvlače iz olupine. Moja obitelj nije imala informacije. Mogli su vidjeti kako me izvlače iz automobila, ali nisu mogli znati koliko su ozljede teške. Kada sam se probudio iz kome, mogao sam vidjeti kroz kakvu su bol prolazili. Michael je borac i neće odustati sve dok ne dobije tu bitku', rekao je Häkkinen.