počast velikanu

Emotivni oproštaj Barcelone od Ivana Rakitića: Uvijek ćeš biti dio povijesti našeg kluba...

01.09.2020 u 18:00

Bionic
Reading

Sada je i službeno, Ivan Rakitić (32) sljedeće četiri godine nosit će dres Seville, momčadi iz koje je 2014. godine i stigao u Barcelonu. Na Nou Campu hrvatski reprezentativac više nije bio poželjan, novi trener Ronald Koeman otvoreno je kazao kako u Barci na njega više ne računaju te je Raketa odlučio krenuti dalje

Ivan Rakitić je s Barcelonom imao ugovor na još jednu godinu, no rastanak je jednostavno bio neminovan. Iz Barcelone su objavili kako će Sevilla za Rakitića odmah platiti 1.5 milijuna eura odštete te još devet milijuna eura kroz varijabilni dio, ovisno o tome hoće li se u sljedećim sezonama plasirati u Ligu prvaka ili Europsku ligu.

Tijekom boravka na Nou Campu Rakitić je odigrao 310 utakmica i zabio 36 golova, osvojio je Ligu prvaka 2015. godine te po četiri naslova prvaka i pobjednika Kupa u Španjolskoj.

Povodom transfera Barcelona je objavila video posvećen hrvatskom reprezentativcu uz emotivnu poruku:

'Uvijek ćeš biti dio naše povijesti. Ove trenutke nikada nećemo zaboraviti. Hvala ti puno i sretno!'

Puno će emocija biti i sutra (srijeda, 2. rujna) u 11 sati kada je Barcelona zakazala konferenciju za medije te prigodnu oproštajnu ceremoniju na kojoj će i službeno objaviti rastanak s Ivanom Rakitićem koji je u proteklih šest godina postao četvrti stranac s najviše nastupa u povijesti katalonskog velikana, ispred njega su tek Leo Messi, Dani Alves i Javier Mascherano.

Iz Seville su objavili kako je Rakitić potpisao četverogodišnji ugovor, do lipnja 2024.

Rakitić je igrao za Sevillu od siječnja 2011. do lipnja 2014. te je u svojoj posljednjoj sezoni u Andaluziji bio i kapetan momčadi, da bi uslijedila šestogodišnja epizoda u Barceloni.