veliki povratak

Emotivni Mirko Alilović priznao da je protiv Srbije imao i dodatni motiv

13.01.2018 u 08:03

Bionic
Reading

U siječnju 2016. godine Mirko je odlučio reći zbogom hrvatskoj reprezentaciji. Nije tada bio u najboljoj formi, zaredale su se kritike na njegov račun, ali najviše ga je pogodilo to što su mu 'neki tamo' napadali obitelj. Povlačenjem iz reprezentacije pokušao je zaštititi svoje najbliže...

No, povratkom Line Červara na izborničko mjesto, vratio se i Mirko Alilović. Na gol, naravno... I to kako, protiv Srbije je obranio pet udaraca, no u najvažnijim trenucima. 

'Emotivac sam, bilo mi je teško kad sam bio izvan reprezentacije jer su to momci s kojima sam prijatelj, s kojima provodim mjesece skupa', priznao je Mirko i nastavio:

'Neću kriti, lijepo mi je, hvala Splitu, hvala publici i navijačima, ovo je nešto prekrasno.'

Srbija je na startu EP-a pregažena s deset golova razlike.

'Uspjeli smo s deset golova razlike dobiti Srbiju, a sada nas čekaju dvoboji za bodove koje prenosimo u drugi krug. Odigrali smo jako kvalitetno svih 60 minuta i potpuno smo zaslužili pobjedu jer nismo imali lošeg igrača u momčadi. Svi su dali maksimum. Toliko se pričalo o toj Srbiji svih ovih dana, a nitko nije spominjao Island i Švedsku, koji su puno važniji', kazao je Mirko koji je oduševljen atmosferom u Spaladium Areni:

  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

'Ja sam ovo osjetio prije devet godina na Svjetskom prvenstvu, kada nismo mogli izgubiti. Ovo je bilo fantastično i velika hvala svim navijačima što su došli i pomogli nam da pobijedimo. Trebat će nam ovakva podrška i na utakmicama protiv Islanda i Švedske.'

Ne treba naglašavati kako je publika u Spaladium Areni često zazivala njegovo ime, a on je radosno pozdravljao navijače i pozivao ih na još glasnije bodrenje.

No, tamo je bila i njegova 'dodatna snaga' za ovu utakmicu.

'Na tribinama je bila je supruga Iva, sinovi Ivan i Mato, majka Dragica, otac Ivan, sestre Kristina i Ivana. Bili su tu 2009. godine, bili su večeras, nadam se da će biti i idući put kad budemo igrali', uz osmijeh je rekao Mirko koji je osvojio i nagradu za najboljeg igrača utakmice. No, predao ju je svom suigraču Luki Stepančiću:

  • +10
Euro 2018., Hrvatska - Srbija, hrvatski navijači Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'Po meni je igrač utakmice bio Luka Stepančić. Odigrao je fantastičnu utakmicu, i u obrani i u napadu, i to nakon polusezone u kojoj gotovo da nije ni igrao u momčadi PSG-a. Sad je pokazao koliko vrijedi. Čestitam mu od srca. Svi smo odigrali vrhunski, i to u utakmici o kojoj se pričalo od onog izvlačenja u Lisinskome. Nitko nije spominjao Island i Švedsku, nego samo Srbiju...'

Veliki je teret pao s leđa naših rukometaša, pobjeda od 10 golova razlike na otvaranju EP-a, protiv Srbije...

'I nama je već bilo dosadno, samo se pričalo o toj Srbiji, nismo mogli živjeti od toga. Jasno, prva utakmica, otvaranje prvenstva koje se igra u Hrvatskoj... Sve je to bilo kristalno jasno, ali... Hvala Bogu, gotovo je, sad možemo reći da počinje Europsko prvenstvo', zaključio je Mirko Alilović.

  • +15
Brojne političke face došle su na rukomet u Split Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX