posljednje poruke argentinca

Emiliano Sala kao da je predosjetio: 'Brate, ako se ne javim...'

23.01.2019 u 09:00

Bionic
Reading

Argentinski nogometaš Emiliano Sala, koji je u ponedjeljak poletio iz Nantesa u Cardiff, u kojem je trebao nastaviti karijeru, još uvijek nije pronađen, baš kao ni zrakoplov u koji je ušao. No istražitelji ne ostavljaju puno prostora za optimizam

Argentinski napadač Emiliano Sala u prvom dijelu sezone bio je, s 12 golova, najbolji strijelac Nantesa. U ponedjeljak je stigao u Nantes, klub koji vodi Vahid Halilhodžić, kako bi se pozdravio s bivšim suigračima, a potpisom 'Posljednji pozdrav' ispod fotografije koju je ostavio na Twitteru kao da je izazvao sudbinu.

Nakon pozdrava poletio je iz Francuske prema Walesu, no negdje nad Engleskim kanalom, u blizini Kanalskih otoka, zrakoplovu, u kojem su bili on i pilot, gubi se svaki trag.

Dok traje potraga za zrakoplovom, pa i tijelima, Marca je objavila dio posljednje glasovne poruke koju je Sala poslao prijatelju u razgovoru preko Whatsappa. Rekao je da je let iz Cardiffa bio vrlo neugodan i da se boji za svoju sigurnost na povratku.

'Brate, mrtav sam. Ovdje u Nantesu sam obavljao niz stvari, nikako da ih završim. Sad sam ovdje, u avionu koji izgleda kao da će se raspasti, i letim za Cardiff', navodno je izjavio Sala i dodao:

'Sutra (op.a. u utorak) počinjem trenirati s novom momčadi. Vidjet ćemo što će biti. Kako ste mi vi, braćo i sestre? Ako u sat, sat i pol ne bude vijesti od mene, ne znam hoće li poslati nekoga da me traži jer me neće moći naći, ali znate... Tata, kako sam se uplašio!'

Policija javlja kako je u srijedu nastavljena potraga.

'Nastavili smo potragu. Poletjela su dva zrakoplova i koncentriramo potragu nad jednim područjem gdje bismo, prema našim procjenama utemeljenim na priučavanju plime i oseke i vremenskih prilika nakon nestanka zrakoplova, najvjerojatnije mogli nešto naći', objavila je policija na svom tweeteru.

'Iz zraka će biti pretraženi i obalno područje oko Aurignyjaa kao i stijene i otoci', dodala je policija.