SUDAR STARIH RIVALA

'Elf' slomio Ganu i ide na mrsku Englesku

23.06.2010 u 22:30

Bionic
Reading

U trećem kolu skupine D Njemačka je stigla do druge pobjede i pogotkom Özila srušila Ganu. Na kraju su obje reprezentacije prošle dalje, a u osmini finala nas očekuje nogometna poslastica, jer 'elf' ide na Englesku

Čudo se nije dogodilo. Otkada je na svjetskim prvenstvima uvedeno igranje po skupinama (1950) Njemačka nikada nije pokleknula. Nije ni sada. 'Elf' je bio u teškoj situaciji, ali je opet pokazao da je najjači kada je najpotrebnije. Gani nije pomogla ni nadmoć na tribinama, ali zahvaljujući trijumfu Australije nad Srbima postali su prva afrička reprezentacija (najvjerojatnije i jedina) u osmini finala.

U početku utakmice Nijemci su bili bolji, a Lukas Podolski opet nije imao svoj dan. 'Princ Poldi' se napromašivao. No isto tako ništa bolji pred vratima nije bio ni ganski napadač Gyan. Do kraja prvog poluvremena u dobrim situacijama bili su i Cacau te Özil, a kod crnih zvijezda Khedira.

I drugih 45 minuta počelo je promašajima Podolskog, koji se očigledno zamjerio lopti, a zatim je uslijedila revija zicera Gane (Asamoag, Gyan, Tagoe). U 60. minuti napokon je netko namjesto nogu. Na žalost većeg dijela gledatelja bio je to veznjak 'elfa' Özil. Nakon pogotka Nijemaca, Gana je sve bacila u napad, pokušavali su sa svih strana i sa svih pozicija Ayew, Muntari, Gyan, Pantsil i Annan, ali ili je lopta prolazila pored i preko gola ili je na pravom mjestu bio Neuer.

Ipak, na kraju na stadionu Soccer City nije bilo tužnih lica, i jedni i drugi će vidjeti nokaut-fazu. Njemačka igra s Engleskom, a Gana s Amerikancima.

Na utakmici su se branič njemačke reprezentacije Jérôme Boateng (21) i njegov polubrat, veznjak Gane Kevin-Prince Boateng (23) upisali u povijest svjetskih prvenstava kao prva braća koja su nastupila u suparničkim sastavima.

GANA - NJEMAČKA 0:1
Johannesburg; Stadion Soccer City, Gledatelja 83.391; Sudac: Carlos Simon (Brazil)

Strijelac: 0:1 Ozil (60)

Gana: Kingson - Sarpei, John Mensah, Jon. Mensah, Paintsil - Annan - Ayew (od 90. Adiyiah), Asamoah, K.P. Boateng, Tagoe (od 64. Muntari) - A. Gyan (od 82. Amoah)
Njemačka: Neuer - Lahm, Mertesacker, A. Friedrich, Boateng (od 73. Jansen) - Khedira, Schweinsteiger (od 81. Kroos) - Müller (od 67. Trochowski), Özil, Podolski - Cacau

Sjajan gol Özila