SPEKTAKL KOD MARIĆA

Elbi Basler ispao, Vlaović predvodi strijelce

13.06.2011 u 11:55

Bionic
Reading

Green Cup 2011. ušao je u završnu fazu turnira. U nedjelju su odigrane utakmice osmine finala, a pritom svakako treba naglasiti ispadanje prošlogodišnjih pobjednika, ekipe Elbi Basler

Najbolji strijelci

6 Goran Vlaović (NA Marić Powerade)

5 Eterović (CB Keglić), Jerković (Studio Valore), Kukec (Klaka), Morina (Elbi Basler), Mostarlić (Beton Blato CB Extreme), Šikić (Studio Valore)

4 Jelčić (PSK), Muratović (Studio Valore), Šikić (Studio Valore), Karadakić (CB Glembay), Sušak (Rost Šport), Ješe (Promotionplay), Kanjuh (HRT), Simeunović (GPV Elkro Gospić), Novak (GPV Elkro Gospić)

Nedjeljnim utakmicama osmine finala ovogodišnji Green Cup ušao je u najzanimljiviji dio turnira. Šesnaest najboljih ekipa nakon razigravanja po skupinama po lijepom je vremenu na umjetnoj travi Nogometne akademije Marić u Zagrebu krenulo s međusobnim razračunavanjem, a na kraju dana lista onih koji su prošli u daljnji tijek natjecanja pomalo je iznenađujuća.

Prvenstveno se to odnosi na prošlogodišnje pobjednike Elbi Balser koji su se oprostili od obrane naslova. Macromatic ABS Tokić izborili su nakon 'regularnih' 2:2 izvođenje kaznenih udaraca i nakon toga izbacili prošlogodišnje laureate. Bez obzira na snagu pobjednika, ipak je ispadanje Elbi Baslera prvorazredno iznenađenje, pogotovo ako se zna da u toj momčadi igra ponajbolji hrvatski malonogometaš Korab Morina.

Za razliku od Elbi Baslera, Promotionplay je imao sreće na ruletu penala. U susretu s GPV Elkro Gospićem, momčad za koju igraju Franja, Grdović, Štrok, Gulić, Ješe, Bisaku i ostali majstori velikog i malog nogometa, nakon 2:2 u regularnom dijelu, nakon kazenenih udaraca pobijedila je sa 5:3.

Najuvjerljiviju pobjedu dana ostvario je HRT koji je s 5:2 nadvisio Veterane BBB, a uvjerljiv je bio i TIN Zadar koji je sa 4:2 pobijedio CB Keglić. Njihov je trijumf tim veći ako se zna da dečki na svaku utakmicu putuju iz Zadra i vraćaju se kući nakon odigranog kola.

Četvrtfinalne utakmice na rasporedu su već u petak, a igrat će Beton Blato CB Extreme protiv ekipe TIN Zadar (19 sati), Promotionplay i GOM Mance (19.50), Marcomatic ABS Tokić kontra PSK-a (20.40), te domaćin turnira NA Marić Powerade protiv jakog HRT-a.

Humanitarni telefon

Baš kao što je bio slučaj i prošle godine, organizatori Green Cupa 2011. skupljat će novac za Udrugu za sindrom Down Zagreb. Kako bi se skupio što veći i značajniji iznos, organizatori turnira otvorili su i humanitarni telefon 060 92 00.

Rezultati osmine finala:
Elbi Basler - Marcomatic ABS Tokić 2:2, 3:4-penali
GOM Mance - CB Doberman 4:2
Studio Valore - Beton Blato CB Extreme 3:4
HRT - Veterani BBB 5:2
NA Marić Powerade - CB Glembay 3:1
CB Keglić - TIN Zadar 2:4
GPV Elkro Gospić - Promotionplay 2:2, 3:5-penali
PSK - Klaka 0:0, 1:0

Polufinale - subota (18. lipnja) u 19 i 20 sati
Finale - nedjelja (19. lipnja) u 21 sat
Za treće mjesto - nedjelja (19. lipnja) u 20 sati