copa america

El Matador sredio aktualne prvake; Cavani presudio Čileancima i sa svojim Urugvajem izbjegao Kolumbiju

25.06.2019 u 10:30

Bionic
Reading

Nogometaši Urugvaja osvojili su prvo mjesto u skupini C ovogodišnje Copa Americe zahvaljujući 1:0 pobjedi protiv branitelja naslova Čilea u susretu posljednjeg, 3. kola igranom na stadionu Maracana u Rio de Janeiru. Posljednje mjesto u četvrtfinalu zauzeo Paragvaj i to zahvaljujući 1:1 remiju Japana i Ekvadora

Urugvaj i Čile su na Maracani u izravnom dvoboju odlučivali o prvom mjestu u skupini i izbjegavanju Kolumbije, koja je u natjecanju po skupinama ostvarila sve tri pobjede, u četvrtfinalu.

Čileu je za prvo mjesto dovoljan bio i bod kojega je držao sve do 82. minute, a tada je nezadrživi El Matador - Edinson Cavani - odličnim udarcem glavom sa 10-ak metara nakon akcije Suareza i Rodrigueza uspio svladati Ariasa za pobjedu i prvo mjesto Urugvaja.

Urugvaj je tako natjecanje u skupini završio sa sedam bodova, a Čile sa šest. Urugvaju je prvo mjesto osiguralo utakmicu protiv treće momčadi skupine A Perua u četvrtfinalu, dok će Čile morati na pobjednika skupine B Kolumbiju.

  • +35
SP 2018., osmina finala: Urugvaj - Portugal Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U Belo Horizonte su Japan i Ekvador igrali utakmicu za treće mjesto u skupini, objema reprezentacijama je za prolazak u četvrtfinale trebala pobjeda dok je neodlučeni ishod izbacivao obje i među posljednjih osam vodio Paragvaj.

Poveo je Japan golom Nakajime u 15. minuti, a Mina je u 35. izjednačio na 1:1. Kako se rezultat više nije mijenjao i Japan i Ekvador su okončali svoj nastup na Copi, dok je Paragvaj kao druga najbolja trećeplasirana reprezentacija 'preživio' te će za tri dana igrati protiv domaćina Brazila u Porto Alegreu.

Copa America

Skupina C

Ekvador-Japan1:1
Čile-Urugvaj0:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Urugvaj32107
2.Čile32016
3.Japan30212
4.Ekvador30121

Sljedeće utakmice