DUDU POD PREČKU!

EL: Eduardo 'spasio' Šahtar, Borussia razbila Engleze

10.03.2016 u 21:06

Bionic
Reading

Odigrana su prva četiri dvoboja osmine finala Lige prvaka, a najviše razloga za zadovoljstvo imaju navijači Borussije iz Dortmunda

Šahtar je na stadionu u Lvivu dočekao Anderlecht i slavio sa 3:1. Taison i Kucher (na asistenciju Darija Srne) su doveli domaće u prednost 2:0 već nakon 25 minuta, no Belgijanci su se vratili golom Acheamponga u 68. i došli blizu velike prilike za uzvrat.

No, 11 minuta prije kraja Eduardo je glavom spremio ubačaj Bernarda pod gredu nemoćnog Prota i potpisao konačnih 3:1 koji ipak ostavljaju vrlo male šanse Anderlechtu za plasman u četvrtfinale.

Branitelj naslova Sevilla i domaćin finala Basel u Švicarskoj su odigrali 0:0.


Fenerbahče je u Istanbulu svladao Bragu golom Topala u 82. minuti, a najuvjerljiviju pobjedu odnijela je Borussija u nesuđenom sjajnom okršaju. Gostujući Tottenham došao je s kombiniranom ekipom i Nijemci su se 'zahvalili na povjerenju' i slavili s 3:0.


Mrežu gostiju načeo je Aubameyang nakon pola sata igre, a većinu nada Londončana ugasio je Marco Reus koji je zabio dva gola u nastavku i doveo svoj klub (koji nema poraza u 2016.) na sam rub plasmana među posljednjih osam momčadi natjecanja.