BAŠ KAO I U FORMULI 1

Eksplozija motora uništila Alonsove snove u Indianapolisu!

28.05.2017 u 22:01

Bionic
Reading

Fernando Alonso nije uspio završtiti utrku 500 milja Indianapolisa voženu ove nedjelje. Španjolac se držao među vodećima do tridesetak krugova prije kraja, a onda mu je eksplodirao Hondin motor...

Nesreća prati 35-godišnjeg dvostrukog šampiona svijeta i izvan Formule 1. Fernando Alonso odlično je vozio na utrci 500 milja Indianapolisa, držao se među prvom trojicom kroz većinu krugova i često vodio, ali na kraju je ostao bez ičega.

Španjolski veteran razočaranje je doživio tridesetak krugova prije kraja, u trenucima kada se pokušavao sa šestog mjesta probiti prema vodećima. Eksplodirao mu je Hondin motor, na što je već navikao u Formuli 1.

Tako je završio neslavni dan za momčad McLarena kojoj su Jenson Button suludim sudarom i Stoffel Vandoorne zabijanjem u ogradu upropastili Veliku nagradu Monaka, a do cilja nije stigao niti Alonso na legendarnoj utrci u Americi.

Pobjedu u Indianapolisu na kraju je odnio bivši F1 vozač Takuma Sato koji ju je proslavio urlicima iz kokpita, nakon velike borbe s drugoplasiranim Heliom Castronevesom.

Utrku je obilježio i zastrašujući sudar u kojem je jedan od favorita Scott Dixon odletio u zrak i grubo prizemljio u zaštitnoj ogradi. Srećom, prošao je bez težih ozljeda.

Nesreća Scotta Dixona Autor: YouTube