'ĆELAVO' POLUFINALE

Egipćani i Alžirci ne mogu ući u Angolu

28.01.2010 u 13:37

Bionic
Reading

Kada su odigrani dvoboji po skupinama na afričkom Kupu nacija, domaćinima je bilo jasno da je pred njima velik problem. Čim su Egipat i Alžir prošli četvrtinu finala, odlučili su i reagirati

Rafalna pucnjava po nogometašima Toga već je vječno obilježila ovaj nogometni turnir i vlasti u Angoli ne žele riskirati novu neizbrisivu mrlju na projektu koji je trebao biti prvenstveno sportskog karaktera.

Tako su odlučili odbiti sve zahtjeve za vizu navijača Egipta i Alžira, koji će se sučeliti u polufinalu. Poznat je animozitet, točnije mržnja, između spomenutih suparnika, a loše vibracije rezultirale su nasiljem na sve strane prilikom njihovih kvalifikacijskih dvoboja za predstojeći SP.

U tim su neredima sudjelovali i sami nogometaši, a u najavi dvoboja najbolji Egipćanin Mohamed Zidan genijalno je najavio da će to biti borba na život i smrt. Kao da emocije već nisu bile dovoljno zapaljene.

Angolci su odlučili stati na kraj tim sukobima i prije nego oni počnu, pitanje je samo hoće li moći obuzdati Egipćane i Alžirce koji su u Angolu doputovali prije nego su saznali za međusobni dvoboj.