I NIJE SE PROMIJENIO

Eduardov kum: Dudu je i dalje skroman

01.12.2011 u 09:30

Bionic
Reading

Ne pamti se da je jedan hrvatski nogometaš prolazio kroz tolike kontroverze, tolike turbulencije u karijeri, da su se za nekoga lijepili toliki pehovi i afere kao za Eduarda da Silvu

Proslavit će se redatelj koji jednoga dana napravi film o usponima i padovima hrvatskog Brazilca, danas 28-godišnjaka, nogometaša na vrhuncu moći, čija se popularnost u Hrvatskoj nekada mogla usporediti sa Šukerovom.

Dok Mamić gađa nekadašnjega štićenika teškom artiljerijom, po Zagrebu tražimo Eduardovu 'ostavštinu', ljude koji mogu svjedočiti o Brazilčevu karakteru. Primjerice, Asmir Oraščanin (27) Eduardov je vjenčani kum, ponajbolji prijatelj, a pričalo se kako njihov odnos više nije idiličan kao nekada, da mu se Dudu više ne javlja.

'Dudua poznajem od njegove 16. godine, kada je došao u Dinamo. Bio je pomalo usamljen, trebao mu je prijatelj, a kako je bio vrlo simpatičan i skroman, brzo smo se zbližili. Toliko smo bili dobri i izvan nogometnog terena da me izabrao za vjenčanoga kuma. One koji šire razne priče o mome kumu moram demantirati: Eduardo se nije nimalo promijenio, dapače, to je isti onaj skroman i pošten dečko kao i prvi dan kad smo se upoznali. Nije istina da mi se ne javlja, stalno smo u kontaktu i vidimo se kad god Dudu dođe u Zagreb', u dahu ispričao je Oraščanin.