ODLAZI IZ ARSENALA

Eduardo preselio u Šahtar iz Donjecka

18.07.2010 u 12:02

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva u nedjelju je dogovorio ugovor s ukrajinskim Šahtarom koji je za njegove usluge platio Arsenalu sedam milijuna eura. Tako će Dudu praviti društvo Dariju Srni u Donjecku

Prema pisanju Večernjeg lista, Eduardo da Silva hrvatski reprezentativac i je postao bivši član Arsenala Eduardo da Silva potpisavši ugovor sa ukrajinskim prvakom Šahtarom iz Donjecka.

Naime, prvi čovjek kluba Rinat Ahmetov već je ranije krenuo u akciju dovođenja Eduarda, a prste u cijeloj priči ima i Darijo Srna koji je preporučio hrvatskog napadača svom gazdi.

Šahtar je za Eduarda platio sedam milijuna eura, a Dudu bi godišnje zarađivao skoro tri milijuna eura. Eduardu će u Donjecku konkurencija u napadu biti Brazilac Luiz Adriano, Nigerijac Nigerijac Julius Aghahowa, Ukrajinci Oleksandr Gladki i Ruslan Fomin, te Bolivijac Marcel Moreno.

Nakon teške ozljede Eduardo nije pokazivao onakve partije kakve je od njega očekivao Arsene Wenger te ga ja, navodno, prekrižio. Premda je Francuz na klupi Arsenala demantirao glasine da ne računa na Dudua, činjenica da nije bio ni među 23 igrača koji su konkurirali za prijateljski ogled s Barnetom govori da baš i nije tako. A u krajnjem slučaju i ovaj transfer iz Londona u Donjeck to potvrđuje.

Eduardo da Silva