POVRATAK IZ SNOVA

Eduardo postigao dva pogotka za Arsenal!

16.02.2009 u 22:35

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo Alves da Silva (25) vratio se u prvu momčad Arsenala nakon gotovo godinu dana od stravičnog loma noge zbog nasrtaja braniča Birmingham Cityja Martina Taylora 23. veljače 2008. i odmah je postigao dva pogotka

Točno tjedan dana prije no što će se navršiti godinu dana od ozljede, Eduardo je prvi put zaigrao za Arsenal u službenoj utakmici startavši u početnoj postavi u uzvratnom dvoboju četvrtog kola FA Kupa protiv Cardiff Cityja na stadionu Emirates u Londonu.

Eduardo da Silva vratio se u momčad Arsenala u fantastičnom stilu. Trener Wenger je Duduu pružio priliku da pokaže što zna od prve minute, a hrvatski se reprezentativac svom treneru, ali i svim hrvatskim navijačima odužio na najbolji mogući način – pogocima!

Eduardov pogodak Cardiffu

Od samog početka bilo je jasno da je Arsenal daleko kvalitetnija momčad od Cardiffa, a šanse 'topnika' su se izmjenjivale kao na tekućoj traci. Većina opasnosti po golmana Cardiffa prijetila je upravo od Eduarda koji se nekoliko puta našao u izglednoj prilici za pogodak. No to je samo bila najava onog što se dogodilo u 20. minuti.

Meksikanac Vela krasno je ubacio u kazneni prostor Cardiffa, a Eduardo je bio najviši i glavom postigao svoj prvi pogodak u ovoj godini. Briljantno!

Kako je vrijeme prolazilo, tako je i Arsenal bio sve goropadniji, a svoju nadmoć okrunio je još jednim pogotkom, i to u 34. minuti kad je Bendtner nakon udarca iz kuta bio najviši u skoku i povećao vodstvo na 2:0.

Svoju noć iz snova Eduardo je okrunio svojim drugim pogotkom na utakmici. Naime, u 59. minuti je na hrvatskom reprezentativcu napravljen jedanaesterac kojeg je Dudu i izveo te svojim drugim pogotkom i trećim Arsenala potvrdio da se vratio u pravu formu kao da ozlijede nije ni bilo.

U 67. minuti cijeli se Emirates stadion digao na noge kako bi pozdravio Eduarda da Silvu koji je u tim trenucima izašao iz igre. Briljantna noć za hrvatskog reprezentativca koji je samo mogao sanjati povratak u prvu momčad na ovakav način.

Konačni rezultat i pobjedu Arsenala nad Cardiffom od 4:0 postavio je Van Persie u 89. minuti.