OVACIJE ZA DUDUA

Eduardo odveo Arsenal u Ligu prvaka

26.08.2009 u 22:32

Bionic
Reading

Arsenal je nakon pobjede u Glasgowu i u uzvratu bio uvjerljiv. Tih 3:1 na Emiratesu tim bolje zvuči ako znamo da je Eduardo zabio pogodak i da je s travnjaka ispraćen ovacijama gledatelja. Bila je to velika večer našeg reprezentativca

Nogometaši Arsenala izborili su plasman u Ligu prvaka nakon što su u uzvratnom susretu završnog, četvrtog pretkola u Londonu pobijedili Celtic 3:1 i tako samo potvrdili pobjedu iz Glasgowa 2:0.Prvi pogodak 'topnika' postigao je napadač hrvatske reprezentacije Eduardo da Silva iz jedanaesterca u 26. minuti utakmice. Eduardo je sam izborio kazneni udarac, međutim mora se priznati da je prekršaj vratara Boruca nad hrvatskih napadačem vrlo upitan.

Osim što je postigao pogodak, Eduardo je u prvom poluvremenu imao još dvije prilike. Prvo je u osmoj minuti promašio praktički prazan gol nakon jedne odbijene Borucove lopte, a potom je u 31. minuti udarcem sa 20-ak metara natjerao poljskog vratara na sjajnu obranu. Eduardo je odlično započeo i nastavak utakmice. U 49. minuti je pucao s ruba kaznenog prostora, međutim pored gola. Eduardo je igrao do 72. minute, kada ga je zamijenio Aršavin. Među strijelce se upisao i Eboue u 53. minuti te Aršavin u 74. minuti, dok je utješni pogodak za Škote zabio Donati u 90. minuti utakmice.

Arsenal se 12. put uzastopce plasirao u elitno društvo, dok će Celtic europske nastupe nastaviti u Europskoj ligi.

Fiorentina je preskočila Sporting s dva neodlučena ishoda. U Portugalu je bilo 2:2, a u Firenzi 1:1. Gosti su poveli u 35. minuti pogotkom Moutinha, a izjednačio je Jovetić u 54. minuti. APOEL je nadoknadio zaostatak iz Danske (0:1) i pobijedio FC Kopenhagen 3:1. Strijelci za ciparski sastav bili su Kosowski (2) i Michail (18, 41), dok je pogodak za goste postigao N'Doye (21).

Olympiakos je u Pireju dobio Šerif 1:0, nakon što je u prvom susretu slavio 2:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Mitroglou u 82. minuti. Stuttgart je zaustavio rumunjski Temišvar. Uzvratni susret je u Njemačkoj završio bez pogodaka, no Stuttgart je u prvom susretu slavio 2:0.