HRVATSKA U ROVINJU

Eduardo na terapijama, bez zamjene za Petrića

05.10.2009 u 20:06

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativci stigli su i Rovinj gdje će se pripremati za kvalifikacijsku utakmicu protiv Kazahstana. Održan je i prvi trening, a izbornik Slaven Bilić izjavio je da neće zvati zamjenu za ozlijeđenog Mladena Petrića

Hrvatska je održala prvi trening u Rovinju. Nažalost, kao i u dosadašnjim reprezentativnim akcijama, na travnjaku se nisu pojavili svi najbolji. Ozljede su opet prorijedile Bilićevu izabranu vrstu, a zadnja žrtva bio je Mladen Petrić. Hrvatski izbornik će se tako u napadu osloniti na Olića, Mandžukića, Klasnića i Jelavića.

'To je veliki hendikep i za nas i HSV, jer je Petrić bio u izvrsnoj formi. Neću zvati nikoga, jer nemamo koga pozvati, a da nam može pomoći', rekao je Bilić.

S reprezentacijom se u Rovinju pojavio i Eduardo da Silva, no on će se teško oporaviti do Astane, zapravo teško da će se do kraja mini-priprema za Kazahstan i družiti s ostatkom 'kockaste' ekspedicije.

'Eduardo će u Rovinju s našim liječnicima i fizioterapeutima provoditi terapiju. U subotu će napraviti magnetsku rezonancu u Rijeci, nakon koje će sve biti definitivno jasno. Kad bi se ta rupturica kojim slučajem povukla, išao bi s nama u Astanu, u suprotnom i očekivanom raspletu vraća se u London. Sigurno je da nećemo forsirati', rekao je glasnogovornik reprezentacije Davor Gavran.

Inače, u četvrtak je na rasporedu prijateljska utakmica s Katarom na Kantridi, a u nedjelju Hrvatska putuje u Kazahstan.