TKO JE SVE KRIV?

Eduardo i Vida objasnili razloge poraza

16.08.2012 u 08:33

Bionic
Reading

U prvom susretu pod vodstvom novog izbornika Igora Štimca, hrvatska nogometna reprezentacija je u prijateljskom susretu u Splitu doživjela težak poraz od Švicarske 2:4 (1:2). Oba gola za Hrvatsku zabio je Eduardo (20, 65), dok su strijelci za Švicarsku bili Xhaka (11), Barnetta (37) i Gavranović (53, 81).

Sami hrvatski igrači priznali su kako to nije dobro izgledalo, ali da postoji dosta razloga zašto je to tako.

'Novi izbornik, neki igrači, novi sustav igre kojim se nismo uspjeli prilagoditi i dogodilo se da smo jednostavno podbacili. Štimac je od nas tražio da stojimo visoko u obrani, na 40 metara, no nije ispalo dobro na ovoj utakmici. Ovo je ozbiljna opomena. Sva sreća da je ovo bila prijateljska utakmica', kazao je Vida, dok je dvostruki strijelac Eduardo također napomenuo da se radi ipak o prijateljskoj utakmici.

'Ovo je ipak manje važno, bolje da smo kiksali sada nego u kvalifikacijama. Puno je toga novog, od izbornika do sustava igre, a mi se u tri dana priprema i sa samo jednim zajedničkim treningom nismo uspjeli prilagoditi', dodao je Eduardo.

Utakmica Hrvatska - Švicarska odigrana je u povodu obilježavanja 100. godišnjice HNS-a, a prva kvalifikacijska utakmica za SP 2014 igra se kod kuće s Makedonijom, 7. rujna.