BORBA ZA ČETVRTFINALE

Eduardo i Arsenal u paklu Olimpica traže prolaz

10.03.2009 u 16:52

Bionic
Reading

U srijedu se igraju preostale uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. Arsenal u Rim jedini putuje s prednošću (1:0). Inter gostuje na Old Traffordu nakon 0:0 u prvoj utakmici, Lyon na Nou Camp dolazi sa 1:1, a Atletico u Porto sa 2:2

Roma – Arsenal

Prednost je na strani Londončana koji na Olimpijski stadion donose 1:0, a već su i usred Rima pobjeđivali Romu. Zato s toliko samopouzdanja 'topnici' putuju na uzvrat. Rimljani vjeruju u uspjeh, a za to će trebati veliki doprinos Tottija i Vučinića koji hvataju zalet nakon ozljeda. Treba spomenuti da će Romi zbog kartona nedostajati veznjak De Rossi, a zbog ozljeda sigurno neće biti Cicinha, Cassettija i Perotte. Ni kod gostiju situacija nije ništa bolja jer još uvijek nema Fabregasa i Rosickog, a na popisu ozlijeđenih je Adebayor. Dobra vijest za Arsenal je povratak Eduarda koji bi trebao zaigrati od prve minute.

'Ne zabrinjava me napad Arsenala jer imamo čvrstu obranu. Atmosfera na stadionu bit će strašna i to je naše dodatno oružje. Siguran sam da ćemo dominirati i proći dalje', optimistično je najavio vratar Rome Doni.

Rio Ferdinand i Adriano vodit će opet veliku borbu
Manchester United – Inter

Na Old Trafordu u Ligi prvaka 'crveni vragovi' izgledaju zastrašujuće. Već 19 utakmica u nizu nisu pobijeđeni u ovom natjecanju, a na domaćem travnjaku su na 18 uzastopnih dvoboja bez poraza (četiri godine). Protiv talijanskih klubova kod kuće su u 15 susreta samo dva puta poraženi. Naravno, Inter ne dolazi s bijelom zastavom. I oni imaju svojih aduta, a osim napadača Zlatana Ibrahimovića, možda i najveći im je trener Jose Mourinho koji zna kako igrati s Manchesterom Unitedom. Portugalski stručnjak je u vrijeme dok je sjedio na klupi Chelseaja u deset ogleda s Fergusonovom momčadi doživio samo jedan poraz. Najvažniji igrači u Manchesteru bi trebali biti spremni, a gosti imaju velikih problema u zadnjoj liniji s ozljedama, pa Mourinho ne može računati na Samuela, Chivua, Burdissa i Materazzija.

Barcelona – Lyon

U Francuskoj je bilo 1:1, ali Katalonci sigurno neće čekati (0:0 im je dovoljno), nego će od prve minute napasti. Uz Manchester najveći favorit Lige prvaka, dobro je prolazio na Nou Campu s Lyonom. Dvije utakmice i dvije čiste pobjede (2:0, 3:0). Messi, Eto'o, Henry, Xavi, Iniesta… Popis onih koji mogu odlučiti u korist Barcelone je podug, dok u redovima francuskog prvaka strše dva imena. Prvo je ono veznjaka Juninha majstora slobodnih udaraca, a drugo napadača Karima Benzeme koji je s pet pogodaka pri vrhu ljestvice strijelaca. Domaćina muče ozljede braniča Puyola, Milita i Abidala, a kod gostiju od jačih imena nema Reveillerea, Govoua, a možda i Boumsonga i Mensaha.

'Moramo ući u meč s puno samopouzdanja. Barcelona voli imati loptu u svojem posjedu, ali mi moramo biti pametniji od njih i nametnuti svoju igru. Za nas je ova utakmica kao finale Lige prvaka. Imamo vjere u sebe', rekao je veznjak Lyona Ederson.

Porto – Atletico

Atletico Madrid ove sezone nije pokazivao dobre predstave u gostima, ali Agüero, Forlan, Simao i Rodriguez posjeduju dovoljno znanja i snage da klub odvedu u četvrtfinale. No, papirnati favorit je domaćin kojeg predvode Lisandro Lopez (šest golova) i Raul Meireles (četiri asistencije). Statistika s druge strane ne ide u korist Porta, jer su u ogledima sa španjolskim klubovima na svojem terenu u 13 utakmica ostvarili samo pet pobjeda. Poražavajući im je ukupni omjer - u 29 utakmica imaju osam pobjeda i 17 poraza. Najjače karike u oba sastava trebale bi biti na raspolaganju.