HRVATSKI DAN NA OTOKU

Eduardo bolji od Klasnića, poraz 'spursa', dva gola Kalinića

20.01.2010 u 23:56

Bionic
Reading

U zaostalim susretima Engleske lige igranim u srijedu Arsenal je na svom Emiratesu pobijedio Bolton s 4:2, dok je Liverpool kod kuće porazio Tottenham s 2:0. Istodobno, Nikola Kalinić zabio je dva gola u Liga kupu

Arsenal je uspio pobijediti Bolton, iako je gubio s 2:0, a hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva igrao je sve do 90. minute, dok je Ivan Klasnić za goste ušao u 81. minuti. Bolton je vodio zgodicima Cahilla (7) i Taylora (28-pen), a preokret su napravili Rosicki (43), Fabregas (52), Vermaelen (65) i Aršavin (85). Arsenal je sada preuzeo vodstvo na ljestvici.

U derbiju na Anfieldu Liverpool je došao u vodstvo zgoditkom Dirka Kuyta u 6. minuti, a pitanje pobjednika je riješio isti igrač iz kaznenog udarca u 90. Sva trojica hrvatskih igrača su započela utakmicu za Tottenham - Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu, Vedran Ćorluka je zamijenjen u 61., a Niko Kranjčar u 65. minuti.

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić postigao je dva zgoditka za Blackburn koji je u uzvratnoj utakmici polufinala Liga Kupa poražen u Birminghamu od Aston Ville s 6:4. Kalinić je postigao prva dva zgoditka na utakmici u 10. i 26. minuti, kojima je Blackburn dostio prednost Ville iz prvoga dvoboja (0:1). No, u rijetko viđenoj utakmici to nije bilo dovoljno jer su domaćini postigli čak šest zgoditaka i prošli u finale.

Strijelci su za Villu bili Warnock (38), Milner (40-pen, 57), N'Zonzi (53-ag), Heskey (62) ni Young (90), dok su pogotke za goste, uz Kalinića, dali Olsson (65) i Emerton (84). Aston Villa u finalu čeka boljega iz sraza Manchester Citya i Manchester Uniteda, čiji je prvi dvoboj okončan pobjedom Citya 2:1.