NAKON KAZNE

Eduardo bez komentara, Bilić i Arsenal razočarani

02.09.2009 u 09:14

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja u Ligi prvaka zbog simuliranja jedanaesterca, a u Arsenalu su razočarani takvim razvojem događaja

Trenutak nakon kojeg se sve zakuhalo

Eduardo će sljedeće dvije utakmice Lige prvaka biti na prisilnoj pauzi. Uefa nije imala milosti.

'Nemam komentara', izjavio je Eduardo na temu kazne, jer mu iz kluba ne dozvoljavaju da govori o svom slučaju, ali zato su reagirali iz Arsenala te su izdali službeno priopćenje na svojoj internetskoj stranici.

'Klub je razočaran Uefinom odlukom da suspendira Eduarda na dvije utakmice Lige prvaka.

Obaviješteni smo da ćemo do četvrtka primiti razložno objašnjenje od Uefe. Kada ga dobijemo, odlučit ćemo o našim daljnjim koracima.

Duboko smo frustrirani Uefinim naknadnim arbitrarnim procesuiranjem ovog slučaja. Sada nam Uefa mora objasniti kojim se standardima i kriterijima vodila. Također ih mora nastaviti dosljedno provoditi pri svakom sljedećem slučaju. Nužnim se čini da Uefa precizira i način na koji ubuduće misli arbitrirati u utakmicama pod svojom nadležnošću', stoji u priopćenju.

Eduardovu kaznu prokomentirao je za Sportske novosti i izbornik Slaven Bilić.

'Sramota za bilo koga, sramota što su sankcionirali Dudua, koji je oličenje pravog sportaša. Katastrofa. Što sada – završit će utakmica i nećemo znati rezultat, jer je netko nekoga prijavio', govorio je Bilić.