LOV NA CHELSEA

Eduardo: Arsenal je spreman za iznenađenje

11.11.2009 u 15:54

Bionic
Reading

Iako se od ponedjeljka nalazi pod Bilićevim nadzorom, Eduardo da Silva odgovara i na pitanja Arsenalovih navijača. Tako je na stranici Arsenal Mania dao odgovore vezane uz klupske ambicije

Naravno, nitko nije zaboravio da su Eduardovi planovi bili vezani i uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju, no kako se Hrvatska nije plasirala na SP u Južnoj Africi, razumljivo je da se Eduardo koncentrira isključivo na klupske ambicije.

'Trenutno smo već 13 utakmica u nizu bez poraza, a na tablici smo drugi s pet bodova zaostatka za vodećim Chelseajem, ali i s utakmicom manje. Bodovno smo izjednačeni s pravcima, Manchester Unitedom, ali imamo bolju gol razliku. Nadam se da ćemo, kada odigramo s Boltonom, taj skor još popraviti', rekao je Eduardo. Naravno, prije ogleda s Boltonom, za Arsenal je možda još i važnija utakmica 29. studenog, kada na Emiratesu dočekuje Chelsea.

Dan prije našeg igrača, na istim je stranicama branič Thomas Vermaelen najavio visoke ambicije. Eduardo se složio sa suigračem:

'Poboljšanje u našoj momčadi je evidentno, a samim se time i ja osjećam psihički jače. Važno je i što je atmosfera unutar momčadi odlična. Radili smo vrlo dobro i nadam se da možemo napraviti veliko iznenađenje već ove godine.'

Naravno, dio pitanja odnosio se i na Eduardovo stanje.

'Osjećam se dobro. Na početku sezone sam imao nekoliko manjih ozljeda, ali sada sam u redu i spreman pomoći momčadi na putu prema vrhu tablice, ali i u Ligi prvaka. Meni je najvažnija stvar pomoći suigračima, bez obzira igram li u sredini ili na lijevoj ili desnoj strani. Šef zna naše kvalitete i kako se one mogu uklopiti u formaciju. A ovih 4-3-3 daje nam više prostora za kretanje, više kreativnosti kroz sredinu, iako to nije lako jer moramo održavati ravnotežu između obrane i napada, a za nas napadače to može ponekad biti teško', završio je Eduardo.