SVE JE JASNO

EBEL-ov čelnik pijan slavio poraz 'medvjeda'

09.03.2012 u 11:37

Bionic
Reading

Medveščak je u drugoj utakmici polufinalne serije upisao drugi poraz. Nakon prvog dvoboja s austrijskim KAC-om pričalo se o masovnoj makljaži, a sada su tema suci i neprimjereno ponašanje čelnika EBEL-a

'Medvjede' su u Austriji isključivali za 'krivi pogled', dok za jednake grijehe domaći hokejaši nisu bili sankcionirani. Znalo se i ranije da zagrebački klub, ako želi do trijumfa, mora biti dvostruko bolji od austrijskog predstavnika zbog 'čudnog' suđenja, a dokaz je i posljednja utakmica.

'To je bio čisti kazneni udarac, što sam rekao i sucu, da bih na kraju dobio isključenje. Kada smo igrali pet na pet, bili smo puno jači od njih. Ali kada imaš toliko kazni, ne možeš ništa. Moramo biti duplo bolji od njih ako želimo pobijediti. Za iduću utakmicu moramo promijeniti stil igre', prokomentirao je Dario Kostović, a da sve nije bilo u redu, priznao je i trener 'medvjeda' Marty Raymond.

'Ako su odlučili suditi svaki hooking, check, onda su trebali sve, a ne samo neke. Tada kazne ne bi bile 11:3, nego 11:10. No ovo je moja prva sezona u ligi i ne mogu reći da imam loša iskustva. Znam da je prošlogodišnja serija bila problematična što se suđenja tiče. Možda je ovo bila samo loša večer, ništa više. Poslije treće utakmice moći ću to bolje prokomentirati. Sada će najveći zadatak biti dići dečke psihološki i natjerati ih da ne žale sami sebe jer nas u nedjelju čeka ključna utakmica', rekao je trener Marty Raymond.

I još nešto što dokazuje povlašteni položaj KAC-a u odnosu na Medveščak. Predsjednik EBEL lige Karl Sofron, inače bivši visokopozicionirani djelatnik KAC-a, nakon utakmice ušao je u svlačionicu Klagenfurta i u vidno alkoholiziranom stanju slavio pobjedu s domaćim hokejašima.