NAVIJAČKI RAT

E to bi bila ludnica: Finale Kližo protiv Aljaža!

26.07.2013 u 11:37

Bionic
Reading

Tereni Stella Marisa ove su godine krcati ljubiteljima tenisa, a posebno dobru atmosferu rade slovački i slovenski navijači, pa bi njihov međusobni sudar u finalu bio posebna poslastica

ATP turnir u Umagu izaziva veliki interes ove godine, no među gledateljima koji prate mečeve ističu se dvije skupine, s kojima se teško upustiti u navijačko nadglasavanje.

S jedne strane tu su Slovenci, kojih je zaista mnogo i jako su privrženi svojim igračima. Bilo ih je gotovo tisuću na meču Kavčića i Monfilsa, Grandstand je bio krcat. Svoje sjajno izdanje uspjeli su nadmašiti u četvrtak kad ih je nekoliko tisuća došlo na središnji stadion i svojim bodrenjem nosilo Aljaža Bedenea do velike pobjede protiv četvrtog nositelja, Aleksandra Dolgopolova. 'Mi, Slovenci!', orilo se Umagom i jasno je da protiv Robreda možemo očekivati jednako užarenu atmosferu.

Slovenci su brojni, ali navijaju klasičnim teniskim stilom, pljeskom i pokojim kratkim skandiranjem. A jedini koji bi im se mogli suprostaviti fanatični su slovački turisti. Iako ih nema više od pedesetak, a među njim tek deset totalnih fanatika, svojim nogometnim stilom navijanja u stanju su ušutkati i tisuće. 'Kližo! Kližo!', ori se između svakog poena mečeva Martina Kližana, bilo da se radi o pojedinačnom susretu ili igri parova. O slovačkim navijačima se nema što drugo reći, osim da su briljantni.

Martin Kližan protiv Aljaža Bedena u finalu? E to bi bila ludnica od navijanja, šlag na tortu cijelog turnira. No, neće biti lako dočekati takav rasplet. Kližana u petak čeka obračun s moćnim Fogninijem pa eventualni pobjednik dvoboja između Montanesa i Monfilsa, igrača koji su najviše pokazali. Bedene bi morao preskočiti Robreda, a onda i Seppija ili Zeballosa. Nije vjerojatno, ali nije ni nemoguće. Možemo živjeti još neko vrijeme u nadi...