PREMIERSHIP

Džeko uništio 'spurse' u čijim redovima je igrao Modrić

28.08.2011 u 16:33

Bionic
Reading

U susretu 3. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester Cty je kao gost u Londonu visoko svladao Tottenham Hotspur sa 5-1 (2-0)

Sa četiri postignuta pogotka, reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, potopio je Tottenham na White Hart Laneu! Manchester City je odnio bodove iz Londona pobijedivši 5:1 (2:0), u utakmici u kojoj je Luka Modrić odigrao 66 solidnih minuta. S travnjaka je ispraćen pljeskom većeg dijela gledatelja, iako je bilo i malo zvižduka i uzvika negodovanja. A lako je moguće da je to bila i posljednja Lukina utakmica za Spurse...

zvrsno su prvo poluvrijeme odigrali Tottenham i City (udarci na gol 14:9 za City!), a na odmor se otišlo vodstvom gostiju 2:0. Oba su gola pala u koprodukciji Nasri – Džeko, u oba navrata Ćorluka nije uspio spriječiti centaršut Cityjeva debitanta Nasrija (došao iz Arsenala) s lijeve strane, oba je puta Kaboul bio lošije postavljen od Džeke u petercu i bosanski je reprezentativac dva puta poentirao – najprije nogom (34. minuta), pa onda i glavom (41.).

Osim golova, vidjeli smo i niz prilika na obje strane, igralo se brzo i napadački. Modrić je bio solidan, preko Ćorlukine su strane 'procurila' oba gola gostiju, a malo viđeni Niko Kranjčar požalio se na ozljedu i u poluvremenu je ostao u svlačionici. A sve je na White Hart Laneu bilo vrlo brzo okončano, Edin Džeko je svojim trećim pogotkom, s dva metra, nakon akcije Aguera i Yaya Tourea, potopio domaćina i postavio nedostižnih 3:0!

Pet minuta kasnije Aguero je driblinzima "slomio" Dawsona i zabio i četvrti gol za goste, dok je jedini pogodak za domaćina postigao Kaboul u 68. minuti. Konačnih 5:1 postavio je Džeko u 93. minuti... Spomenimo da je zadnjih 18 minuta Tottenham igrao s igračem manje, jer je teren morao napustiti ozlijeđeni Van der Vaart, a Redknapp je već ranije napravio tri izmjene...

'City ima bolje igrače od Barcelone, za svaku poziciju u momčadi Roberto Mancini ima na raspoložbi dvojicu klasnih igrača! Teško im je parirati i budu li ovako igrali svaku utakmicu, osvojit će naslov prvaka znatno prije nego to mnogi misle', rekao je nakon dvoboja Tottenhamov menadžer, Harry Redknapp.

U prvoj nedjeljnoj utakmici Newcastle United je kao domaćin svladao Fulham sa 2-1 (0-0). Oba gola za domaće postigao je Leon Best (48, 66), a na 2-1 smanjio je Clint Dempsey (88).

REZULTATI NEDJELJNIH UTAKMICA 3. KOLA:

Newcastle United - Fulham 2-1 (Best 48, 66 / Dempsey 88)
Tottenham Hotspur - Manchester City 1-5 (Kaboul 68 / Džeko 34, 41, 55, 90+3, Aguero 60)